Столичният строителен контрол е изискал незабавно събаряне на т.нар. “зимен

...
Столичният строителен контрол е изискал незабавно събаряне на т.нар. “зимен
Коментари Харесай

Строителният контрол на София иска незабавно събаряне на строежа на Вълка

Столичният строителен надзор е изискал неотложно срутване на така наречен “зимен сарай” на Вълка на брега на язовир Искър в едноименното ловно стопанство. За да се пристъпи към действителни дейности по събарянето обаче би трябвало да бъде издадена експлицитна заповед от кмета на София Йорданка Фандъкова или от упълномощено от нея лице. До момента Столична община не е съобщавала за издаването ѝ.

На ход е Фандъкова

Преди дни стана ясно, че процедурата за събарянето на двуетажната сграда ще се движи по Закона за устройство на територията и по съответно неговия член 225 а. Той споделя, че " кметът на общината или упълномощено от него длъжностно лице издава заповед за унищожаване на градежи от четвърта до шеста категория, противозаконни по смисъла на член 225, алинея 2, или на части от тях " .

Нормата прецизира, че заповедта се издава въз основа на констативен акт, който е изпратен на заинтригуваните страни. От регион “Панчарево” показаха пред Mediapool в петък, че са създали това на 12 октомври, като заинтригуваните страни по проблема са " Био Майнинг " на Гайтански и Югозападното държавно дружество, на чиято територия е противозаконната сграда. Те могат да подадат възражения в 7-дневен период.

Няма експлицитен текст в закона, който да споделя че заповедта за събарянето би трябвало да се издаде след приключването на този 7-дневен период, който изтича на 19 октомври.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР