Столичният общински съвет ще гласува на предстоящото си заседание в

...
Столичният общински съвет ще гласува на предстоящото си заседание в
Коментари Харесай

Нова социална услуга в София за деца и младежи с увреждания -

Столичният общински съвет ще гласоподава на идното си съвещание в четвъртък основаване на нова обществена услуга – „ Дневен център за деца и младежи с увреждания “ с приоритет спортна устременост. Идеята е на кмета на София Йорданка Фандъкова и ръководителя на СОС Георги Георгиев. 

Програмата ще работи по няколко посоки:

„ Информиране и консултиране “, в което експерти дружно с детето ще изследват неговите усложнения и ще работят по вероятните решения за тяхното превъзмогване.

„ Терапия “ е цялост от разнообразни действия за насърчаване, възобновяване, поддържане или възстановяване на обществени умения, както и опциите за самообслужване, връзка, разрешаване на прочувствени спорове, преодоляване на държанието, намаление на тревогата, възстановяване на самооценката, опциите за труд. По този метод ще бъде предотвратен риска от обществено изключване на тази група младежи.

„ Рехабилитация “ е активност, която има за цел да усъвършенства физическата мощ и функционалното здраве на младежи с увреждания и с проблеми в опорно-двигателния уред и ставите.

„ Обучение за придобиване на умения “ е активност, която се реализира в профилирана среда или мобилно, за подготовка на деца и пълнолетни лица за придобиване на умения за автономия, самостоятелен живот, независимо справяне с проблеми и усложнения, както и умения за грижа и поддръжка за деца и подвластни от грижа членове на фамилията.

„ Подкрепа за придобиване на трудови умения “ е активност, с която се реализира профилирана среда или мобилно за подготовка и придружаване на лица с трайни увреждания за придобиване на умения за присъединяване в трудови действия.

„ Дневна грижа “ е активност за обезпечаване на профилирана среда на поддръжка самостоятелно и в групи за деца и пълнолетни лица с трайни увреждания в границите на не по-малко от 4 часа на ден.

„ По този метод ние поддържаме освен съгражданите ни със характерни потребности, само че и желаеме те да се усещат пълноправна част от обществото, за което Столична община и общинския съвет поставяме доста старания и ще продължим да работим. “, разяснява шефът на локалния парламент Георги Георгиев.

Един от главните цели на Столична община в региона на обществената политика, за деца и възрастни в неравностойно обществено състояние, е даване на поддръжка, за подкрепяне за превъзмогване на обществената изолираност и ефикасна интеграция, с оглед пълноценната им личностна реализация.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР