Столичният квартал „Бъкстон” беше нападнат от плъхове. Живеещите се оплакаха

...
Столичният квартал „Бъкстон” беше нападнат от плъхове. Живеещите се оплакаха
Коментари Харесай

Плъхове нападнаха столичния квартал "Бъкстон"

Столичният квартал „ Бъкстон” беше атакуван от плъхове. Живеещите се оплакаха даже от набези над деца от гризачите.

Според живущите напастта не е необичайност и казусът е от години. След започването на ремонта на бул. ”Тодор Каблешков” неканените посетители с изключение на повече, са станали и нападателни.

10-годишната Стаси била нападната от гризач до момента в който се разхождала и играла с приятелки. Момичето показа, че гризачът я е ухапал и одраскал, а ритник тя съумяла да го отблъсне.

Въпреки че към момента е дребна и не схваща какви заболявания и проблеми може да й донесат, детето се опасява, когато е на открито единствено, споделя майка й Николета.

Случаят на Стаси не е единствен. Десетки поданици се оплакват от гризачите. Според тях, с изключение на в региона на река Боянска, към този момент са почнали да влизат във входовете на блоковете, даже и под колите.

Направихме опит – какъв брой плъха ще забележим за 10 минути. Отговорът – 6.

Кънчо Кънев, зам.-кмет на столичния общински регион „ Витоша”, разяснява за bTV, че е наясно с казуса и вместо 2 пъти в годината, към този момент обезпаразитяват двойно повече. Два пъти напролет и още толкоз през есента, а след последния сигнал е направено още едно обезпаразитяване на региона към река Боянска.

Ако казусът и този път не се реши, ще се търсят и други по-генерални решения.

До края на другата седмица се чака и целият регион „ Витоша” да бъде обезпаразитен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР