Столичната община спечели проект за основен ремонт и реконструкция на

...
Столичната община спечели проект за основен ремонт и реконструкция на
Коментари Харесай

Реновират 3 столични училища с евросредства

Столичната община завоюва план за главен ремонт и реорганизация на 48. ОУ „ Йосиф Ковачев ” в регион „ Сердика “, 28. СУ „ Алеко Константинов “ в „ Красна поляна “ и Първо СУ „ Пенчо Славейков “ в „ Оборище “ .

Общата стойност на плана е 7,1 млн. лева, от които безвъзмездното финансиране по Оперативна програма „ Региони в напредък “ ще е 6,3 млн. лв. .

В 48. ОУ се предвижда  замяна на електрическата  инсталация, ремонт на покрива, ремонт на ВиК-мрежа, създаване на асансьор и на нова ограда на учебното заведение.

В 28. СУ се планува преструктуриране на част от пространствата, замяна на вътрешна дограма, полагане на топло изолираност по фасадите и покрива на постройката, замяна на подови настилки, създаване на налична среда, замяна на електрическа апаратура, създаване на нова мълниезащитна апаратура и нова ограда на учебното заведение.

Основен ремонт на покрива ще се прави и на I СУ . Освен това там се планува замяна на вътрешно-отоплителна апаратура, ремонт на ВиК-мрежата, създаване на асансьор, възобновяване и облагородяване на двора на учебното заведение.

По плана е планувана и доставка и ново обзавеждане за учебните заведения: чинове, бюра, столове, железни шкафове за раници и училищен принадлежности, етажерки, магнитни дъски, заседателни маси. Ще бъде сменено и кухненското съоръжение, както и оборудването във  физкултурните зали, допълват от Столичната община.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР