Столичната община ще приема проектни предложения за новото издание на

...
Столичната община ще приема проектни предложения за новото издание на
Коментари Харесай

Избират нови инсталации за площадката „Мавзолей“ в Градската градина

Столичната община ще приема планови оферти за новото издание на Програма „ Навън “ от 30 юли до 30 септември , в това число.

Целта е да се сформира лист от който да се изберат краткотрайни художествени съоръжения за площадката „ Мавзолей “ в Градската градина .

Финансирането на утвърждения план, който ще бъде определен от без значение жури, може да бъде до 100 000 лева

Програмата „ Навън “ на Столичната община за поддръжка на краткотрайни художествени съоръжения в градска среда започва през 2018 година Първият осъществен план по нея беше високотехнологичната интерактивна апаратура „ Един човек “ на доцент Венелин Шурелов. През 2021 година с решение на Столичния общински съвет Програмата беше разширена с още едно направление –  „ Открито “ , което е ориентирано към основаването на нови произведения в периферни, нетипични или едва създадени като терен за изкуство места в града. Конкретните региони и зони, избрани за пространства за художествени планове през 2022 година, ще бъдат оповестени дружно с отворената покана за новото направление на Програмата. Предвижда се при всяко издание експертно жури да избира два художествени плана, които да бъдат осъществени в градската среда и да получат оптимално самостоятелно финансиране от 17 000 лева  

Пълната информация за нужните документи, както и всички формуляри и заявления, можете да намерите .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР