Столичната община осигурява шест уреда за КАТ, които измерват замърсяването,

...
Столичната община осигурява шест уреда за КАТ, които измерват замърсяването,
Коментари Харесай

Спират от движение колите с наднормени газове в София

Столичната община обезпечава шест уреда за КАТ, които мерят замърсяването, отделяно от колите. Ако уредите отчетат превишаване на допустимите правила, ще стопират колите от придвижване. Това заяви началникът на столичната пътна полиция Тенчо Тенев пред БНР.

" Няколко димомери и газомери, които ще ги слагаме в техническия пункт на КАТ и при първична регистрация на колите тези, които са с наднормени газове ще бъдат спирани от придвижвания и няма да бъдат допускани въобще до регистрация самите коли ", предизвести Тенев.

" За тези, които са регистрирани, ще имаме и мобилни апарати, които ще са на пътя и ще бъдат употребявани от нашите коли. Спиране на подобен автомобил при инспекция, в случай че бъде засечен, че има превишена норма на изгорели газове, автомобилът ще бъде спиран от придвижване ", изясни той.

" Наблюденията ни са, че през дните, в които има претрупан авто поток, замърсяването е в нормите - малко повече е от самия ден без коли като днешния ", разяснява специалистът Светлин Петров.

Припомняме, че през днешния ден в Европейския ден без коли, придвижването бе неразрешено в центъра на столицата. Придвижването ставаше единствено с градски превоз.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР