Столичната община не планира закриване на трамвайни линии. С промените

...
Столичната община не планира закриване на трамвайни линии. С промените
Коментари Харесай

Няма да спират трамваи, съветник пуснал фалшива новина по схема от 2007 г.

Столичната община не възнамерява закриване на трамвайни линии. С измененията в Обшия организационен проект (ОУП), които сега се изготвят, целим да обезпечим бъдещите разширения на метрото.

Това оповестиха от Столична община във връзка изказвания на съветника Воислав Тодоров, който разгласи, че " общината се готви на процедура да закрие трамваи № 6, 8, 10, 11 и 12 с оповестени промени в Общия организационен проект, потвърждаващи премахването ". Според него схемите на Общ устройствен план плануват да се отстрани трамвая по бул. Скобелев, Черни връх и Арсеналски (трамвай 6), по бул. Александър Стамболийски (трамваи 8, 10), по бул. Царица Йоана в Люлин (трамвай 8), между надлез Надежда и кв. Илиянци (трамваи 11 и 12), по ул. Граф Игнатиев като реалокира трамваите по ул. Гурко. По този мотив насочих запитване до кмета на София, с което желая аргументация на взетото решение, заяви Тодоров. 

Столичната община развива трамвайния превоз като бърз и екологичен превоз и за задачата влага в рехабилитация на съществуващите трамвайни трасета и закупуване на нови трамваи. Едновременно с това работим и по разширение на трамвайната мрежа, според Общ устройствен план, който планува трамвайни трасета по бул. „ Т. Каблешков “, по бул. „ Копенхаген “.
С подхванатите промени в Общия организационен проект се включва удължение на трасето на метрото от метростанция „ Люлин “ сред 2 и 3 микрорайон до Софийския околовръстен път, удължение на трасето на метрото от Министерски съвет „ Витоша “ към кв. „ Витоша Водноелектрическа централа Симеоново “ до ж.к. „ Студентски град “, смяна в трасето на метрото от Министерски съвет „ Бизнес парк “ със завой в западна посока за застраховане на бъдеща връзка на метрото със Симеоновския въжен превоз и развиване на метрото в регион „ Слатина “ към зала „ Арена Армеец “ и бул. „ Цариградско шосе “. 

От " Московска " 33 прецизират, че схемата, която цитира Тодоров, е работна към Общ устройствен план от 2007 година Работи се по смяна на Общия организационен проект, след привършване на разбора и предложенията на екипа ще се създаде задание на изменение на Общ устройствен план с оферти за включване в плана му на нови трамвайни линии и опазване на в действителност съществуващи трамвайни линии, допълват от Столична община.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР