Столична община подготвя изграждането на многоетажен паркинг чрез публично-частно партньорство

...
Столична община подготвя изграждането на многоетажен паркинг чрез публично-частно партньорство
Коментари Харесай

Столичната община ще гради етажен паркинг до офис кулата на Николай Вълканов

Столична община приготвя построяването на многоетажен паркинг посредством публично-частно партньорство в регион " Студентски ". За задачата се приготвя конкурс за избор на вложител. Мястото е на бул. " Г.М.Димитров ", покрай метростанцията и паркингът би могъл да бъде и буферен за автомобилистите. Това бе очебийно в претекстовете на вносителите от ГЕРБ-СДС.

Реално празният общински терен е на най-малко 500 м от метрото и много надалеч от Студентски град, само че е в съседство с новата офис кула " NV Tower ". Тя е на " Минстрой холдинг " на Николай Вълканов, някогашен вицепрезидент на " Мултигруп ".

Площта на терена е 3148 кв.м и е предопределен за построяването на паркинг. Позволената оптималната компактност на застрояване е 60 %, а кота корниз 20 метра, което допуска три надземни етажа плюс подземни.

Проектът е минал всички градоустройствени процедури и на последната сесия на Столичния общински съвет на 16 декември бе утвърден от болшинството от ГЕРБ и " Патриоти за София ". Така бе учредено право за градеж на многоетажен паркинг, а документите за състезанието е с избрани условия към бъдещия вложител.

" На условията за вложител може да отговори само " Минстрой ". Три дка в Студентски град могат да се употребяват за доста потребни неща - от детска градина до парк ", разяснява общинският консултант Тома Белев от " Демократична България ".

Строежът на " NV Tower " завърши напролет, а на 17 март кабинетът Борисов на едно от последните си съвещания одобри план за финансиране на построяването на инфраструктура към 106-метровата офис кула. Така от бюджета на Министерството на стопанската система бяха трансферирани 200 хил.лева към Столичната община за създаване на нова улица, която ще бъде като втори метод към постройката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР