Столична община днес представи работата по проект BG16RFOP001-1.001-0004-C01 “Обновяване и

...
Столична община днес представи работата по проект BG16RFOP001-1.001-0004-C01 “Обновяване и
Коментари Харесай

Ремонтират кризисен център „Вяра, Надежда и Любов“

Столична община през днешния ден показа работата по план BG16RFOP001-1.001-0004-C01 “Обновяване и създаване на обществени заведения на територията на Столична община ” - стадий I, за обект Кризисен център " Вяра, Надежда и Любов ".

На конференция в Областния информативен център София, госпожа Вяра Петрова, шеф дирекция „ Интеграция на хора с увреждания, стратегии и планове “ при Столична община показа екипа за осъществяване на плана, както и неговите цели и задания.  Проектът е един от седемте, които дирекцията сега извършва.

Проектът е финансиран по Оперативна стратегия: „ Региони в напредък ” 2014-2020 година Приоритетна ос 1: „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “

Процедура: BG16RFOP001-1.001 “Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020-София ” (част от процедура BG16RFOP001-1.001-039 “Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020 “)

Бюджет: 754 066,66 лева с Данък добавена стойност

(в това число: 582 505,30 лева БФП и 171 561,36 лева личен принос).

Срок на осъществяване: 24 месеца от сключването на контракта за БФП (26.06.2019 г.)

Проектът планува главен ремонт/реконструкция, внедряване на ограничения за енергийна успеваемост и възобновяване на материално-техническата база на 2 функциониращи обществени услуги за деца, за които има обезпечено стабилно финансиране като делегирани от страната действия:

- Кризисен център (с приоритет деца, потърпевши от насилие) и

- Център за работа с деца на улицата.

По-късно денем бе осъществена публична гала по първа копка на обекта находящ се в постройка на адрес: гр. София, регион Надежда, ж.к. “Толстой ”, ул. ”Свободна ” №30.

Целта е да се обезпечи инфраструктура за две обществени услуги -  Кризисен център (с приоритет деца, потърпевши от насилие) и Център за работа с деца на улицата. И двете услуги са предопределени за работа с деца до 18 години.

Кризисният център е предопределен предпочитано за деца, потърпевши от разнообразни форми на принуждение в фамилията и отвън фамилна среда - неглижирани деца; деца, претърпели психическо, физическо, полово принуждение, както и които са жертви на трафик; деца със застрашено обществено, интелектуално или нравствено развитие; както и техните родители или други законни представители и значими за самото дете хора.

Що се отнася до Центъра за работа с деца на улицата, в него съществени ползватели са деца на улицата, разпознати като неглижирани, за които е открита липса на родителска или друга заместваща я грижа и надзор.

На церемонията участва и Анелия Георгиева, заместител кмет на столичния регион Надежда. Тя пожела на строителите качествена работа и в период, а след завършването на обекта децата в него да бъдат добре обгрижени.

Център „ Вяра, Надежда и Любов “ е основан от Ивон и Димитър Паница, създатели на фондация „ Свободна и демократична България “. Открит е публично през 1995 година от тогавашния президент доктор Желю Желев. Десет години по-късно ръководството на центъра е поето от Столична община.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР