Столичанин се ядоса на мъж, който не почисти след кучето

...
Столичанин се ядоса на мъж, който не почисти след кучето
Коментари Харесай

Мизерия! Мъж не почисти след кучето си, софиянец се ядоса СНИМКИ

Столичанин се ядоса на мъж, който не почисти след кучето си.

Цветомир Николов показа в обществената мрежа Facebook, че преди дни до детска площадка, намираща се в региона на квартал " Овча Купел ", притежател на куче не е почистил, откакто домашният любим се е изходил. Цветомир попитал мъжа за какво не е почистил след кучето си, а той му отвърнал с думите: " Ела да видиш какво е пред входа ми ".

" И да, в действителност, и пред входа му е по този начин. Но това опрощение ли е? И за какво би трябвало да ми пука за оправданието ви, като кучето ви се изходи на обществено място и вие най-мишкарски избягвате от отговорност ", написа Николов в мрежата.

Мъжът добави, че децата са длъжни да газят в изпражнения по тесните тротоари и дребното останали зелени площи.

Той прикани притежателите на домашните животни да спрат да си търсят оправдания и да си почистват след кучетата им.

" Това е ваше обвързване. Не е мъчно, не е срамно. Просто го направете ", добави Цветомир и попита: " Какво е належащо да стане, с цел да поемете отговорност? ".

" Преди време един извика полиция, тъй като му направих забележка тъкмо затова! ", написа в мненията Катя Георгиева.

В общински паркове, както и в доста други публични или частни пространства, почистването след домашен любимец е наложително. Това е разказано в закон и може да докара до санкции, в случай че бъде подценено.

В България по Закона за ветеринарномедицинска активност, чл.172 (изм. – Дъждовни води, бр.84 от 2007г.) ал.1 – " Собствениците на домашни любимци са длъжни да вземат ограничения животните да не замърсяват публични места, като почистват след тяхната дефекация ".

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР