Стокообменът ни с Италия през десетте месеца на 2022 г.

...
Стокообменът ни с Италия през десетте месеца на 2022 г.
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Стокообменът ни с Италия е нараснал с повече от една трета

Стокообменът ни с Италия през десетте месеца на 2022 година е близо 6 милиарда евро, като отбелязва растеж от близо 37% по отношение на същия интервал на 2021 година Това стана ясно по време на среща сред министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и посланика на Италия в България Н.Пр. Джузепина Дзара.

До края на месеца ще бъда проведена среща с италиански компании, опериращи в България, стана ясно по време на диалога. Дискусията ще бъде част от самодейността " закуска за вложители “ с отрасловия министър, която Никола Стоянов започва през предходната година.

Обсъдени бяха благоприятни условия за съдействие в инфраструктурни планове, както и в региона на осведомителните технологии и нововъведенията. " Италия обичайно е един от нашите стратегически и високо ценени сътрудници. Позитивна индикация за ролята на италианските вложения у нас е непрекъснато увеличаващия се брой италиански компании, които оперират на българския пазар “, добави министър Стоянов.

В рамките на срещата икономическият министър акцентира, че двустранното търговско-икономическо съдействие сред България и Италия се развива доста динамично. По думите му е доста значимо да се набележат общи дейности за поощряване на повече взаимни планове и увеличение на каузи на продуктите с по-висока добавена стойност. Обсъдени бяха и взаимни начинания за поощряване на вложенията.

 На срещата участваха заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Димитър Данчев, ръководителят на Кофиндустрия България Роберто Санторели, и Анна Куатроне, секретар към посолство на Италианската република.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР