Стокхолмски синдром. В Wikipedia по темата пише следното: Психологически феномен,

...
Стокхолмски синдром. В Wikipedia по темата пише следното: Психологически феномен,
Коментари Харесай

Поредният скандал: Tesla е знаела за дефектни части, но ремонтите са били за сметка на клиентите

Стокхолмски синдром. В Wikipedia по тематиката написа следното: Психологически феномен, при който заложникът се привързва към похитителя си и изпитва състрадание и благосклонност към него, постоянно дотам, че да го пази и да се разпознава с него

Дали е подобен казусът с клиентите на Tesla, не знам, само че има признаци за нещо сходно, тъй като това е следващият голям скандал с компанията, която за следващ път заблуждава или искрено лъже клиентите си, само че те не престават да купуват продуктите й.

То не беше Autopilot, не беше FSD, не беше скришен отдел в Щатите, чиято съществена задача е била да отблъсква потребителски тъжби (с благословията на Мъск), не бяха каузи за произшествия, тормоз, обиди, The Washington Post пресмята, че към 40 са смъртните случаи, свързани с Автопилота… А в този момент идва следващата голяма драма, този път позоваваща се на вътрешни документи.

Всичко е обвързвано с дефектни елементи по окачването. Reuters е създал доста дълъг материал за дефектно окачване, разполага с вътрешни документи. Същите разказват елементи по окачването като дефектни. Но Tesla трансферира разноските за ремонтите върху клиентите, с цел да понижи финансовото задължение, като в това време насочва напъните си в посока увещание на вложителите, че ще излезе на облага.

Проблемите съществуват от ранните дни на компанията, като засягат елементи по окачването, даже кормилната колона. Един разбор открива, че Tesla е сменила 66 000 полуоски сред януари 2021 и март 2022 година В същия интервал са заменени горните насочи на 120 000 автомобила по света.

Съобщава се, че редица елементи са се повреждали в границите на месеци след доставка на новия автомобил, което значи, че те попадат в обсега на гаранцията. Но вътрешни бележки разкриват, че производителят е инструктирал сервизните чиновници да приписват тези проблеми на невнимателно шофиране или съществуваща щета (както му споделяме в България, то по този начин си беше), като задачата е била да се икономисват разноските от поправки.

Такава е честотата на проблемите с окачването, че през четвъртото тримесечие на 2018 година те са коствали на Tesla $263 млн. в поправки. През същото тримесечие компанията е съумяла да генерира облага от $139 млн.

Регулаторите не оставят проблемите безнаказано. В Китай е изпълнена сервизна акция през 2020 година поради дефектно задно окачване. Но това не води до същата акция в Съединени американски щати и Европа, защото Tesla твърди, че китайските органи бъркат. Като причина да не оспорят решението на китайското държавно управление се показват финансови проблеми.

Tesla трансферира виновността за тези дефектни елементи върху водачите, обвинявайки ги в неразумно шофиране, въпреки да са знаели, че това е по тяхна виновност, а не по виновност на клиента.

Още по тематиката четете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР