Ситуацията на фронта в Източна Украйна се влоши и силите

...
Ситуацията на фронта в Източна Украйна се влоши и силите
Коментари Харесай

Олександър Сирски: Ситуацията на фронта в Източна Украйна се влошава

С итуацията на фронта в Източна Украйна се утежни и силите на Киев се изтеглиха на нови позиции в най-малко три региона , съобщи главнокомандващият украинските въоръжени сили генерал-полковник Олександър Сирски, представен от Ройтерс.

Изявлението отразява утежняването на позициите на украинската войска в източната част на страната, които Киев се надява да стабилизира, откакто получи новата пратка американски оръжия в границите на утвърждения тази седмица пакет от помощи на стойност 61 милиарда $, разяснява организацията.

" Ситуацията на фронта се утежни " , написа Сирски в " Телеграм ", като уточни, че е " най-трудно " в регионите на запад от окупирания град Мариинка и на северозапад от град Авдеевка, който съветските сили превзеха през февруари.

Сирски добави, че войските на Киев са заели нови позиции западно от селата Бердичи и Семьоновка, които се намират на север от Авдеевка, както и на запад от село Новомихайловка, ситуирано южно от Мариинка. 

" Като цяло врагът реализира избрани тактически триумфи в тези региони, само че не съумя да завоюва оперативни преимущества " , означи той и добави, че Русия е заела четири бригади за нападението.

В тези региони се прави ротация на преди малко отпочинали украински бригади, с цел да заместят претърпелите загуби подразделения, сподели още Сирски.

В изказването му в " Телеграм " не се загатва нищо за село Новобахмутовка, за което съветското министерство на защитата по-рано през днешния ден съобщи, че е било завладяно от силите на Москва, отбелязва Ройтерс. 

След като завладя бастиона Авдеевка, съветската войска стартира постепенно да напредва, възползвайки се от дефицита на украински артилерийски снаряди и жива мощ, написа още Ройтерс. Онлайн картите на бойното поле, направени от анализатори на разследващи данни с отворен код, демонстрират, че след завладяването на Авдеевка съветските сили са напреднали с повече от 15 км в посока към село Очеретино.

По-нататък по фронта следеният от Киев град Часов Яр е основно новопоявило се полесражение заради разположението си на нагорнище, което може да послужи като подстъп към градовете Костантиновка, Славянск и Краматорск.

Сирски дефинира Часов Яр и разположеното на североизток село Ивановско като " най-горещите точки " в тази част на фронта. Руското министерство на защитата заяви, че е отблъснало украински контраатаки край Часов Яр. 

Сирски съобщи, че неговите сили наблюдават от близко увеличението на броя на съветските войски в региона на втория по величина украински град Харков. Североизточният град с население 1,3 млн. души, ситуиран единствено на 30 км от съветската граница, беше подложен на въздушни удари през последните месеци, като съгласно Киев съветската войска съзнателно се пробва да го направи ненаселен. 

По думите на Сирски има признаци, че Русия се готви за нахлуване в северната част на страната. " По най-застрашените посоки нашите войски са подсилени с артилерийски и танкови елементи " , акцентира той.

В момента Украйна чака забавената с месеци американска военна помощ, която съгласно публични лица е от решаващо значение за удържане на съветската инвазия.

Източник от украинското разузнаване тази седмица съобщи пред Ройтерс, че Русия нанася въздушни удари по украинските железопътни линии, с цел да попречи на доставката на американски оръжия до фронта и да затрудни военната логистика.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР