Стивън Хокинг, известен теоретичен физик, който направи науките за звездите

...
Стивън Хокинг, известен теоретичен физик, който направи науките за звездите
Коментари Харесай

Сбогом, Стивън Хокинг! Легендарният физик напусна този свят на 76 годишна възраст.

Стивън Хокинг, прочут научен физик, който направи науките за звездите и черните дупки налични за необятните маси, напусна този свят на 76 годишна възраст. 

Според известията, изпратени от фамилията на учения, той си е отишъл умерено и без болежка. Хокинг беше болен от амиотрофична латерална склероза (АЛС), наричана още болест на Лу Гериг. 

Каквото и да се каже за проф. Хокинг, ще е малко, а и допускам, че медиите ще създадат всичко допустимо, с цел да показват в детайли биографията му. Затова дано разгледаме какво споделиха водещите галактически организации, учени, известни космически публицисти и други.

“Неговите теории отключиха една Вселена от благоприятни условия, които ние и светът през днешния ден учим. Продължавай да летиш като супермен в микрогравитация, както самичък сподели на астронавтите на МКС през 2014 година ”, заяви НАСА в Туитър. 

“Тъжна вест за Стивън, в никакъв случай няма да има различен като него ”, оповести частната ракетна компания Вектор.

“Като резултат от напускането си, той (бел. Стивън Хокинг) остави зад себе си интелектуален вакуум ”, написа астрофизикът Нийл деГрас Тайсън. “Но той не е празен. Мислете си за него като за тип вакуумна сила, която прониква в тъканта на времепространството и която се противи на измерванията. ”

“Смъртта на Стивън се случи на 139-тия рожден ден на Алберт Айнщайн ”, подсети астрономът и работещ по галактическия телескоп “Чандра ” Джонатан МакДауъл.

“Довиждане, доктор Хокинг. Благодарим ти за шерването на красивия си разум с нашата бледа синя точка ”, бе формалното известие на Планетното общество.

“Д-р Хокинг подвигна летвата извънредно високо за нас, галактическите популяризатори ”, заяви галактическият публицист Брендън Бърн от Орландо Сентинел. 

“Днес загубихме превъзходен академик и човек. Почивай в мир ”, написа в Туитър астронавтът Хосе Ернандес.

“Велик физик, несъмнено, както и популярен мъж, който въодушеви милиони ”, сподели Джон Прескил, научен физик от Калтек. “Ще си припомням острия му разум и блестящите му очи, той в никакъв случай не се приемаше съществено. Ще липсва извънредно на приятелите си ” 

“Ако има Бог, Хокинг одеве научи какво се случва в сингулярността на черните дупки и евентуално е благополучен ”, заяви Адам Холиски от геймърския уебсайт Blizzardwatch.

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР