Стефка Костадинова бе сред официалните лица, наградили призьорите от държавното

...
Стефка Костадинова бе сред официалните лица, наградили призьорите от държавното
Коментари Харесай

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова бе измежду формалните лица, наградили призьорите от държавното състезание за деца и младежи в риск.

Световната рекордьорка в скока на височина и ръководител на БОК бе посрещната с бурни аплодисменти от стотиците участници в 37-ия шампионат, състоял се през днешния ден на комплекс „ Спортна София “ в най-новия столичен парк „ Възраждане “. Състезанията под наслов „ Спортът наличен за всички деца “ се провеждат от Българска
спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) и от БОК, като част от самодейност “София – европейска столица на спорта “.

„ Поздравявам всеки един от участник в днешния шампионат, прелестно е, че виждаме толкоз доста деца, събрани тук от любовта си към спорта. Надявам се и откровено си поисквам измежду вас да са бъдещите олимпийски първенци и медалисти на България, “ сподели в приветствието си Стефка Костадинова, преди да връчи наградите на най-бързите в атлетическия крос. Сред наградилите медалистите в обособените спортове бяха още Анатоли Илиев – ръководител на БСФДМР, Белчо Горанов – общоприет секретар на БОК, Ренета Камберова – бронзова медалистка с ансамбъла от олимпиадата в
Рио2016, и други

„ Всеки заслужава да има опцията да спортува, да води деен и здравословен метод на живот, “ съобщи в края на шампионата Анатоли Илиев и подсети, че федерацията провежда още 8 шампионата в разнообразни градове из страната през годината плюс обичайния Коледен шампионат за децата и младежите в риск през декември.

Непрекъснато възходящият през годините брой участници е причина
шампионатът и тази пролет да се организира в най-големия и съвременен състезателен комплекс на столицата. В шампионатите се включиха 247 момчета и девойки на възраст сред 12 и 18 години, представители на 18 обществени институции, домове за деца и младежи в риск и центрове за настаняване от фамилен вид в цялата страна. Всички те дефинираха първенците в 6 спорта: лека атлетика, футбол, бадминтон, тенис на маса, баскетбол и таекуондо.

Първото място в комплексното класиране завоюваха възпитаниците на дома в Роман, следвани от Каспичан и Велико Търново Цветарски.

Част от премиите бяха обезпечени от фамозния българки дизайнер и
художник Владимир Николов – Арт Влади, който зарадва децата и младежите с ръчно изрисувани фланелки, чаши и други

Всички призьорите може да видите в атачмънта
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР