Испанската футболна федерация уважи обжалването на Атлетико Мадрид и клубът

...
Испанската футболна федерация уважи обжалването на Атлетико Мадрид и клубът
Коментари Харесай

Оправдаха Атлетико Мадрид по обвиненията в расистки обиди

Испанската футболна федерация почете обжалването на Атлетико Мадрид и клубът няма да бъде осъден с отчасти затворен стадион за два домашен мача поради расистките обиди към крилото на Атлетик Билбао Нико Уилямс на мача на " Метрополитано " в края на април. От федерацията оповестиха в официално съобщение, че поздравяват Атлетико за " дейното подпомагане ".

Испанският национал Нико Уилямс беше жертва на маймунски звуци в миг, в който той се готвеше да извърши корнер по време на загубата на отбора си с 1:3 в Мадрид. Мачът бе пресечен за няколко минути, откакто играчът заяви за случая на съдията.

Авторът на звуците бе разпознат от записите на камерите от стадиона и бе предаден на полицията след срещата. В следствие абонаментът му за стадиона бе анулиран и той получи възбрана да посещава мачовете на Атлетико.

В решението си федерацията поздравява твърдото решение на Атлетико и акцентира, че става дума за " изолиран случай от един човек, а не от неопределена група ", което оправдава анулацията на наказването.

Въпреки напъните на институциите, които предават всеки случай на управляващите, Испания има съществени проблеми с расизма, като нападателят на Реал Мадрид Винисиус най-често е жертва на обиди. / Българска телеграфна агенция

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР