През изминалите няколко дни собствениците на iPhone по целия свят

...
През изминалите няколко дни собствениците на iPhone по целия свят
Коментари Харесай

Незабавно проверете своя iPhone! Apple изненадващо разреши на всички приложения да шпионират потребителите

През миналите няколко дни притежателите на iPhone по целия свят се оплакаха от чудноват бъг в iOS, който кара превключвателя „ Разрешаване на приложенията да изискват следене “ в настройките за дискретност ненадейно да спре да работи.

Според изявления в X и Reddit самият комутатор внезапно е станал неактивен, като под него се е появило известие, гласящо: „ Тази конфигурация не може да бъде изменена, тъй като профилът я лимитира или тъй като вашият Apple ID е с включено родителско ръководство, не дава отговор на минималните условия за възраст или липсва информация за възрастта. “ Потребителите обаче твърдят, че нито една от тези аргументи не се отнася за тях.

Интересното е, че казусът се следи освен в iOS 17.5, само че и в по-стари версии на софтуера, в това число iOS 17.4.1, iOS 17.4 и iOS 16.6. Apple към момента не е коментирала обстановката, само че евентуално става въпрос за проблем от страна на сървъра.

Изданието MacRumors споделя, че също се е сблъскало с сходна обстановка на 2 от 7-те iPhone-а, на които са съумели да тестват. При това всички устройства употребяват еднакъв Apple ID и на никое място няма въведени ограничавания.

Все още никой не схванал логиката на протичащото се и не може да се каже кои iPhone са или ще бъдат наранени. Очаква се формалния коментар на Apple.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР