Официалното откриване Световната купа по спортна акробатика в Бургас ще

...
Официалното откриване Световната купа по спортна акробатика в Бургас ще
Коментари Харесай

Арена Бургас приема Световната купа по спортна акробатика от 10 до 12 май

Официалното разкриване Световната купа по спортна акробатика в Бургас ще се организира на 10 май (петък) от 16 часа.

Общо 589 акробати от 17 страни ще вземат участие в Световната купа, която за първи път ще се състои в Бургас, и в провеждащия се паралелно интернационален шампионат " Акро Къп Бургас ". Състезанието следва 10 до 12 май в " Арена Бургас ". Входът за фенове е свободен.

На българска земя ще се състезават представители на Австралия, Армения, Азербайджан, Белгия, Канада, Германия, Англия, Израел, Ирландия, Исландия, Казахстан, Молдова, Полша, Словакия, Украйна, Съединени американски щати и домакините от България, оповестяват от Sport PR Events Managment.

Общо 100 са състезателите, които ще вземат участие в Световната купа, а 489 ще бъдат участниците в четвъртото издание на интернационалния шампионат, в който ще се включат общо 33 клуба.

Българските клубове, които ще вземат участие в интернационалния шампионат са 12 - Стефан Данчев (Сливен), АКРО Старс " (Варна), Иван Стойчев (Горна Оряховица), Черноморец (Бургас), Бургас, Нефтохимик 2011 (Бургас), АКРО Джим Ен Би (София), Орел (Айтос), Олимп (Лом), ЦСКА (София), Ейнджълс (Айтос) и АКРО Джъмп (Бургас).

Представителите на делегациите бяха приветствани персонално от кмета Димитър Николов в постройката на Община Бургас, където се организира техническата конференция преди надпреварите.

" За България е чест да посрещне част от най-хубавите акробати на планетата. За първи път Световната купа по спортна акробатика ще се организира в Бургас. А в това време чакаме и доста мощно издание на интернационалния шампионат. Вярвам, че всички състезатели, треньори и публични лица ще останат с отлични усещания. Благодарим на Община Бургас и персонално на кмета Димитър Николов, както и на министерството на спорта за поддръжката. Успех на всички. Каня бургазлии да дойдат да се насладят на нашия прелестен спорт и да поддържат българските състезатели ", съобщи Недко Костадинов, общоприет секретар на Българската федерация по спортна акробатика.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР