ФИФА е изправена пред безпрецедентен отпор срещу новия формат на

...
ФИФА е изправена пред безпрецедентен отпор срещу новия формат на
Коментари Харесай

Жесток отпор спрямо новия формат на Световното клубно първенство

ФИФА е изправена пред невиждан отпор против новия формат на Световното клубно състезание, откакто интернационалният съюз на играчите Fifpro и организацията World Leagues, в която влиза Висшата лига, заплашват със правосъдни дейности, в случай че шампионатът се организира по проект.

Новото съревнование е планувано да се организира в Съединени американски щати през юни идната година. Двете организации приканиха Световното клубно състезание да бъде преместено и изпратиха взаимно писмо до ФИФА, в което декларират, че са се възползвали от правни препоръки.

Те настояват, че новият календар на ФИФА е " пренаситен ", предизвиква " стопански вреди " наН националните лиги и съставлява " забележителен риск от травми " за играчите. Те също по този начин упрекват ФИФА, че взема решения в интерес на личния си търговски интерес.

В писмото, с което The Times се срещна, Съветът на ФИФА е призоваван на срещата си в Банкок идната седмица да пренасрочи шампионата и да възобнови полемиките по отношение на интернационалния календар.
 Палестина пожела от ФИФА да изключи Израел
Палестина пожела от ФИФА да изключи Израел

Залади нарушение на човешките права в линията Газа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР