Стефанос Циципас започна по повече от убедителен начин участието си

...
Стефанос Циципас започна по повече от убедителен начин участието си
Коментари Харесай

Тенденцията продължава: Циципас се разправи със световния №19 и е 1/2-финалист в Барселона

Стефанос Циципас стартира по повече от безапелационен метод присъединяване си на АТР 500 шампионата в Барселона, откакто нямаше каквото и да било компликации, с цел да надиграе поредно Педро Качин и Денис Шаповалов по пътя към финалната осмица в надпреварата. В нея обаче летвата за гърка, който в последните месеци страда от травма в региона на рамото и вероятно към момента не е изцяло възобновен, се подвигна фрапантно и той трябваше да срещне миналогодишния полуфиналист Алекс де Минор, откакто австралиецът беше миропомазан от отказването от конкуренцията на първата ни ракета Григор Димитров и откри място на четвъртфиналите без игра.

В досегашното съревнование сред двамата представители на топ 20, които допреди няколко сезона бяха посочени за бъдещето на тениса, превъзходството, наложена от финалиста от Аустрелиън Оупън, е повече от впечатляваща, откакто той води с 8:0 триумфа в директните конфликти. През днешния ден в Барселона пък не станахме очевидци на някакво знамение от страна на международния номер 19, при което наклонността беше спазена и Циципас се поздрави с успеха след час и 20 минути на корта - 6:4 6:2. С деветия си следващ триумф нас въпросния конкурент, международният номер 5, който е повторен подгласник в конкуренцията, се класира за първия си полуфинал от присъединяване си в Мелбърн насам, като в спор за място на финала ще срещне Лоренцо Музети, който в последните седмици се намира в сериозен напредък.

Дебютните подавания в дуела за двамата сложени състезатели отминаха безпроблемно, преди елинът последователно да повиши дълбочината в ударите си, което провокира поредност от грешки от страна на Де Минор и любимецът се отдръпна с пробив задатък на първата отмора. Оттам насетне главният фокус на Циципас падаше върху представянето му в личните му геймове, в които началният му удар функционираше чудесно, като той съумяваше да поддържа равнището си постоянно високо и не разреши на австралиеца даже да доближи брейкбол, записвайки откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част проследихме значително огледална картина с тази от началото на срещата, откакто международният номер 19 все по-често губеше надзор над ударите си и разумно с оглед показаното, изостана с 0:40. Де Минор въпреки всичко не се съобщи без борба и скоропостижно заличи възможностите пред втория подложен в схемата, но незабавно инкасира нови две неточности от своя форхенд, които му костваха прескъпо и той съобщи подаването си в актива на двукратния финалист в шампионата. Веднъж повел в резултата, Циципас подвигна темпото, като понижи броя на грешките от ракетата си за сметка на печелившите отигравания и напълно скоро дублира преднината си посредством втори пробив, който затвърди след отразена точка за рибрейк, при което броени минути по-късно узакони триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР