Стефанос Циципас не може да намери най-добрата си игра през

...
Стефанос Циципас не може да намери най-добрата си игра през
Коментари Харесай

Циципас загуби сет срещу играчи извън топ 150, но не допусна изненада в Маями

Стефанос Циципас не може да откри най-хубавата си игра през последните няколко седмици и позволи някои извънредно непредвидени загуби. Тази нощ обаче привидно трябваше да има изцяло протоколен дуел, защото срещаше квалификанта Джефри Джон Улф във втория кръг на Мастърса в Маями. Гъркът беше срещнал същия конкурент на конкуренцията в Акапулко и тогава му отпусна единствено един гейм, разгромявайки го за под 50 минути прекарано време на корта. Днес обаче борбата беше надалеч по-сериозна и третият подложен трябваше да се потруди съществено, с цел да откри място място в идващия стадий на шампионата, където следва да срещне Алекс Де Минор.

Световният номер 167 сервираше безупречно при започване на мача, като любимецът рядко можеше да вземе повече от точка в неговите подавания. Наглед изглеждаше, че Циципас няма никакъв късмет да пробие съперниковия сервис, само че американецът позволи съмнения в последния вероятен миг и Циципас се възползва още от първата си опция, с което отмъкна първата част.

Улф продължи да впечатлява и във втория сет, когато миналогодишният четвъртфиналист влезе в серия от грешки. а локалният представител не се поколеба да реализира дебютния си пробив в конфликта. Впоследствие балканецът навакса пасива си и даже поведе с 3:2, единствено че съперникът му продължи да се бори с всички сили и справедливо доближи до тайбрек. Там квалификантът изоставаше с ранен мини брейк, но влезе в мощна серия от извоювани точки и справедливо изравни общия резултат.

Решителната част обаче най-сетне ни сподели сериозната разлика в класите сред двамата тенисисти, защото Улф не можа да завоюва нито един собствен сервис гейм и закономерно Циципас се поздрави с един ненадейно сложен триумф.

Expecto Patronum
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР