Tази вечер в 19:12 часа ФК Ботев“ Пловдив и кметът

...
Tази вечер в 19:12 часа ФК Ботев“ Пловдив и кметът
Коментари Харесай

Следобедните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 16.05.2024 г.

Tази вечер в 19:12 часа ФК „ Ботев “ Пловдив и кметът Костадин Димитров ще вдигнат Купата на България от терасата на общината. След завоюваната победа на жълто-черните против „ Лудогорец “, Купата още веднъж е в града на тепетата. По случай грандиозния триумф фонтанът с пеликаните пред общината довечера ще бъде обагрен в жълто. „ Сега е времето на Пловдив. В моменти като този осъзнаваме, че вложенията в спортна инфраструктура не са напразни и ние ще продължаваме да работим в тази посока “, съобщи Костадин Димитров и поздрави целия екип на " жълто-черните " за успеха. Тържественото шествие на футболистите и последователите на отбора ще тръгне от стадион „ Христо Ботев “ малко след 17:00 ч. и ще мине през централните булеварди, стигайки до площада на община Пловдив. Заради него поетапно ще бъде спирано автомобилното придвижване, като се призовата водачите да съблюдават напътствията на полицейските чиновници.

Европроекти за близо 500 млн. лева са осъществени в Пазарджишко до края на 2023 година Това заяви шефът на Областния информативен център Радослав Пешалов по време на форума " Европа на Балканите: Общо бъдеще ". В Южен централен регион за предходния програмен интервал са изпълнени над 10 000 плана на стойност над 3 милиарда лв., добави той. С най-силни резултати е Община Пазарджик, която до края на 2023 година, е осъществила 767 плана на обща стойност 215,7 милиона лв.. Следват Община Велинград с 266 плана за 66,5 милиона лв. и Община Панагюрище със 160 плана за 47,4 милиона лв.. В района към този момент има подписани 33 контракта на обща стойност 65 милиона лв. за сегашния програмен интервал.

Над 2 800 сдружения и еднолични търговци от Смолян и региона към този момент оповестиха приходите си пред Националната организация за приходите, повече от месец и половина преди приключването на крайния период. Почти 1 000 са подадените досега годишни данъчни заявления от едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, оповестиха от приходната организация. До края на юни изтича срокът, в който е належащо тези лица да заявяват приходите си и да платят дължимия върху тях налог. От Национална агенция за приходите припомнят, че 1 юли е последният ден и за обявление и заплащане на корпоративен налог. Близо 14 000 смолянчани са подали декларациите си онлайн пред Национална агенция за приходите до среднощ на 30 април, когато изтече и крайният период за физическите лица да заявяват приходите си от 2023-та година.

Соченият за причинител на жестокото ликвидиране на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица описа пред съда през днешния ден, че единствено той е нанесъл удари по тялото на починалия юноша. Рангел Бизюрев се яви като очевидец в процеса против близнаците Динкови, упрекнати в укривателство.

69 учебни заведения гнезда в Пловдив и региона ще посрещнат зрелостниците на матурата по български език и литература на следващия ден и на втория държавен зрелостен изпит в понеделник. 4969 са учениците, които ще се явят на първата матура в петък, като единствено в Пловдив има един карантиниран абитуриент, който ще я държи в настрана помешение. На 20 май – 4725-ма са деклариралите, че ще се явят на втората матура, която е по предмет по желание, заяви за Дарик радио началникът на Регионалното ръководство по образованието в Пловдив Иванка Киркова. Новото е, че към този момент приключили възпитаници, ще могат да се явят на изпит за повишение на оценката от миналогодишната матура. Зрелостниците би трябвало да се явят 30 минути преди началото на изпита, който стартира 08:30 ч. Освен персоналните си карти и удостоверенията от учебните заведения, те би трябвало да носят и черен химикал. Във всяка изпитна зала има видеонаблюдение, по тази причина в случай че бъдат хванати да преписват, работите на зрелостниците ще бъдат анулирани, предизвести още Иванка Киркова.

Информации на Искра Койчева, Тина Соколова и Адриан Кулев
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР