Европейската комисия (ЕК) ще разследва социалните мрежи “Фейсбук и “Инстаграм,

...
Европейската комисия (ЕК) ще разследва социалните мрежи “Фейсбук и “Инстаграм,
Коментари Харесай

Европейската комисия ще разследва „Фейсбук“ и „Инстаграм”

Европейската комисия (ЕК) ще проверява обществените мрежи “Фейсбук ” и “Инстаграм ”, които са благосъстоятелност на американската компания “Мета ” за евентуални нарушавания на разпоредбите за онлайн наличие, свързани с сигурността на децата и психологичното здраве, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс и ДПА.

Европейската комисия разяснява, че следствието се дължи на това, че двете обществени мрежи не са адресирали вярно рисковете за децата за прилагане на онлайн платформите.

“Комисията е загрижена, че системите както на “Фейсбук ”, по този начин и на “Инстаграм ”, в това число техните логаритми, могат да подтикват поведенчески зависимости при децата, както и да основат по този начин наречените “ефекти на заешка дупка ”, се разкрива в изказване на изпълнителната власт на Европейския съюз.

„ Комисията е обезпокоена и за достъпа на деца до неуместно наличие, както и за методите за гарантиране на възрастта и инспекция, въведени от “Мета ”, разясняват от Европейска комисия.

Установяване на нарушавания на Закона за цифровите услуги на Европейски Съюз, който влезе в действие от предходната година, могат да доведат до санкции до 6 % от годишния световен оборот на съответната компания, оповестява Българска телеграфна агенция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР