Става дума за султан Ахмед Ал Джабер, част от правителството

...
Става дума за султан Ахмед Ал Джабер, част от правителството
Коментари Харесай

Парадокс: Шеф на петролен гигант застава начело на конференцията за климата

Става дума за султан Ахмед Ал Джабер, част от държавното управление на Обединените арабски емирства, заема дръжността на министър на промишлеността, а също така е лавен изпълнителен шеф на Националната петролна компания на Абу Даби (ADNOC) и ръководител на бъдещата енергийна компания на Абу Даби (Masdar).

Именно той обаче е определен да ръководи конференцията за климата COP28. 

Джабер е бил лицето на енергийния бранш на ОАЕ през последното десетилетие, създавайки Masdar през 2006 година, до момента в който ръководи стратегическия капиталов клон на държавното управление на ОАЕ. Ал Джабер не е в кралското семейство, което прави възхода му още по-забележителен. Известно е, че има близки връзки със международни водачи и изпълнителни шефове.

Активисти, които се борят против климатичните промени, към този момент приканиха Ал Джабер да напусне поста си на основен изпълнителен шеф в петролната компания. 

COP28 в този момент наподобява е отворен сезон за ползи, които без подозрение ще употребяват договарянията за климата, с цел да продължат да подкопават всеки прогрес по климатични дейности, се показва в позицията на една от неправителствените организации - Climate Action Network International.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР