Статията в германския вестник Ди Велт“ в частта с оръжията

...
Статията в германския вестник Ди Велт“ в частта с оръжията
Коментари Харесай

40% по-евтини карти за транспорт за пенсионерите, 70% – за учениците

Статията в немския вестник „ Ди Велт “ в частта с оръжията е самопризнание за закононарушение – това разяснява министърът на стопанската система Никола Стоянов по време на доклад за активността на ведомството си:

Според изданието зад тайната тактика стоят тогавашният министър председател Кирил Петков и финансовият министър Асен Василев.

Стоянов сподели, че откакто през декември „ Лукойл Нефтохим “ внесе 90 милиона лв. в бюджета, ще могат да бъдат обезпечени ограничения в поддръжка на потребителите.

„ Една от първите ни задания беше да стартираме договаряния с „ Лукойл “ и вследствие на това постигнахме договореност компанията да реалокира икономическата си активност и да заплаща своите налози в България “, съобщи Никола Стоянов.

Той добави, че идната разумна стъпка е била с получените средства от свръхпечалбите на сдружението да бъдат обезпечени ограничения в поддръжка на потребителите и към този момент се работи в тази посока.

„ Надявам се още идната седмица Министерският съвет да прегледа спомагателни ограничения за подкрепяне на пътуващите с публичен превоз, “ разяснява още икономическият министър.

Те ще включват 40% по-евтини карти за пенсионери, 70% – за учениците, за деца до 10 години – гратис:

Това, което е планувано да гласуваме, е 40% по-евтини карти за публичен превоз за пенсионерите, 70% понижение за картите за учениците, гратис пътешестване за деца до 10 години  – това е първата част от ограниченията, сигурно ще има и други “.

„ Инвестициите могат и би трябвало да бъдат инструмент за повдигане на приходите на хората “, сподели Никола Стоянов.

Той добави, че през последните месеци фокусът е бил в привличане на задгранични вложители, които са подготвени да оферират атрактивни заплати за своите чиновници.

„ България би трябвало да спре да се популяризира като дестинация с евтина работна ръка.

Напротив – ние имаме висококвалифицирани специалисти и би трябвало да търсим вложители, които ще дадат добавена стойност на стопанската система ни “, сподели още икономическият министър.
Според него също толкоз значимо е и представянето на опциите на българските компании и поддръжката им за започване на повече взаимни планове с сътрудници от други страни.
„ Стартирахме поредност от срещи с задграничните компании у нас, тъй като те са и един от най-важните ни посланици зад граница “, разяснява министър Стоянов.
Това е самодейност, която се приема доста позитивно от задграничните компании у нас и способства за възстановяване на бизнес средата.
За няколко месеца са готови и съглашения за отбрана на вложенията с Обединените арабски емирства и Кралство Саудитска Арабия:

„ От години се приказва доста за вложения от тези страни, само че страната ни не е изпълнила даже формалния аршин това да се случи, с сключване на тези значими двустранни документи.
Радвам се, че единствено за 6 месеца успяхме да подготвим текстовете и се надявам това да даде същински подтик на вложенията от тези страни “, разяснява Никола Стоянов.
Не съм получавал покана да бъда част от идващия длъжностен кабинет, сподели още служебният министър на стопанската система и промишлеността по време на доклада за активността на ръководеното от него ведомство.

Не са водени диалози с президента Румен Радев, само че в случай че получи покана да бъде министър в идващото служебно държавно управление, Никола Стоянов би приел.

Вчера стана ясноче Гълъб Донев отново ще бъде министър-председател в идващото служебно държавно управление.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР