Статистиката не е публична и не можем да се запознаем

...
Статистиката не е публична и не можем да се запознаем
Коментари Харесай

Д-р Станимир Хасърджиев: Категорично трябва да бъдат премахнати сертификатите

Статистиката не е обществена и не можем да се срещнем в детайли с същинските цифри. Става дума на първо място за медикаменти, които не са за Ковид-19, а за всевъзможни болести. Вероятно в международен мащаб има дефицит сега. Производствените мощности са засилени в посока произвеждане на ваксини и медикаменти против Ковид. Това сподели за Bulgaria ON AIR шефът на Националната пациентска организация доктор Станимир Хасърджиев.

Според него може да е единствено началото на усложненията, които ще виждаме. Продължава да има проблем с доставките на медикаменти за ХИВ СПИН. Има случаи, в които се постанова да се прекъсва лечението. Търсят се заместители на изчезналите медикаменти за деца.

" Пазаруваме медикаменти все едно купуваме картофи. От години призоваваме законодателството ни да се промени, то е много архаично. Не е ясно какво се случва със системата, която би трябвало да ревизира наличия на медикаменти. Няма по какъв начин да прикрием високата смъртност, разочарованите от системата, от ограниченията и от хаоса, който се сътвори. Това беше тотално дезинформационна акция. Масово лекарите предписват една и съща композиция на всичките си пациенти с Ковид-19, в това число и по телефона. Изключително неправилно, тъй като основава предпоставки да създаваш резистентни варианти. Две години след пандемията в България нямаме публикуван гайдлайн, по който да се водят всички лекари ", добави още доктор Станимир Хасърджиев.

Д-р Хасърджиев е на мнение, че идният разбор на смъртността от Ковид-19 у нас ще се базира на изкривена информация поради неналичието на електронизация.

" Базирана е на клинични пътеки, по които пациентите са признати в болничното заведение. Куп неприятни практики, за които всички си затварят очите и никой не взима ограничения. При нас казусът бил и с качеството на тези фрагменти. Липсват експертиза, познания и визия. В опазването на здравето няма обмисляне, всеки университет прави доктори, само че не се прави задоволително да има сестри “, сподели доктор Станимир Хасърджиев.

По думите му единственият резултат от " зеления документ " е, че е принудил малко повече хора да се имунизират.

" Продължаваме да сме на пренебрежимо ниски равнища, тъй като се провалихме в диалога с хората. Категорично би трябвало да бъдат отстранени документите ", съобщи доктор Хасърджиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР