Стартираха разговорите между ИТН и ДПС. Това е последната среща

...
Стартираха разговорите между ИТН и ДПС. Това е последната среща
Коментари Харесай

Карадайъ: Има добра основа за диалог с ИТН

 Стартираха диалозите сред Има Такъв Народ и Движение за права и свободи. Това е последната среща от кръга съвещания, които Има Такъв Народ организира с парламентарните обединения в Народно събрание. В петък бе срещата им с " Демократична България ", в събота пък с " Изправи се БГ. Ние идваме “ и Българска социалистическа партия.

Целта на договарянията е търсене на поддръжка за предстоящ кабинет и извеждане на водещи цели в управническата стратегия. Има Такъв Народ предложения Движение за права и свободи макар безапелационните позиции " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! "   да не поддържат държавно управление с присъединяване на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

В преговорния екип на Има Такъв Народ са Виктория Василева, Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев и Филип Станев.

Движение за права и свободи пък се съставляват от водача Мустафа Карадайъ и тримата заместници на парламентарната група.

Василева разясни, че било разумно и редно тези срещи да са в Народно събрание и с всички сили, като се изключи ГЕРБ. Поясни,че организират срещите с възприятието на отговорност за това, което следва. Надява се на градивен и доброжелателен разговор.

Карадайъ на собствен ред подсети, че Има Такъв Народ има най-вече депутати в Народно събрание. Приветства ги за концепцията, че процесите в Народно събрание би трябвало да текат в разговор, с цел да се очертаят целите и тематиките от дневния ред на обществото и самото Народно събрание. Поясни, че средата в 46-то Народно събрание била добра, тъй като имало добра основа за разговор.

" Възстановяването на нормалността в политиката, която на нас е тематика от 12 години, минава през разговор сред партиите, институциите и т.н "., сподели той.

Според него 46-от Народно събрание към този момент имало добра основа за подобен разговор и апелът им е всички партии в Народно събрание да се възползват от тази обстановка и по този начин да очертаят дневния ред на обществото, с цел да може по този начин да очертаят този на Народно събрание и на едно бъдещо ръководство на страната. Това по думите му обаче минава през една действителна и виновна оценка на предишните интервали, с цел да се очертаят и бъдещите дейности.

От наша страна е интерес да чуем цели ви и желанията по какъв начин ще се реализират те, сподели Карадайъ. Надява се да може да продължат диалози в общите тематики.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР