Стартираха дейностите по проект Укрепване капацитета на Община Тунджа за

...
Стартираха дейностите по проект Укрепване капацитета на Община Тунджа за
Коментари Харесай

Община Тунджа започна изпълнението на нов социален проект

Стартираха дейностите по план " Укрепване потенциала на Община " Тунджа " за реформиране на системата за обществените услуги ", заяви кметът Георги Георгиев.

Целта е обезпечаване на поддръжка на процесите по реформирането на системата на обществените услуги и улеснение на прехода към новите механизми на локално равнище. Проектът ще обхване 26 души – новоназначените по плана и работещите в обществените услуги на община „ Тунджа “. Реализацията му ще способства за безпроблемното въвеждане на промените в региона на обществените услуги и персоналната помощ и ще форсира даването на по-ефективна, ефикасна и качествена грижа на лицата от най-уязвимите групи от популацията на общината.

По плана е планувано да се осъществя комплекс от взаимосвързани ограничения, включващ: основаване на фронт-офис с доставка на съоръжение и обзавеждане; наемане, образование и супервизия на личния състав за използване на ограниченията по Закона за персонална помощ /ЗЛП/, Закона за хората с увреждания /ЗХУ/ и Закона за обществените услуги /ЗСУ/ на общинско ниво; правене на разбори и изследвания от обществени услуги, включващи и потребностите от услуги; обмисляне и анализиране даването на обществени и интегрирани-социално здравни услуги и създаване на стратегии за качество; осъществяване на разяснително осведомителни акции за даване на персоналната помощ, обществени и интегрирани здравно-социални услуги и други

Изпълнението на Договор № BG05SFPR002-2.002-0042, съфинансиран от Европейския обществен фонд + посредством Програма “Развитие на човешките запаси ” 2021-2027 година ще обезпечи нужната поддръжка и условия за повишение на потенциала и експертизата на Община „ Тунджа “ за практикуване пълномощията и отговорностите на локалната власт, свързани с използването на ЗЛП, ЗХУ и ЗСУ и ще докара до повишение на успеваемостта и качеството на предоставяните услуги в общността за локалните уязвими групи.

Общата дълготрайност на плановите действия е 20 месеца до 15.10.2024 година, а утвърдената безплатна финансова поддръжка е в размер на 106201.00 лева

С новото планово предложение Община „ Тунджа “ работи общо по четири обществени плана през новия програмен интервал – за обезпечаване на топъл обяд на до 600 консуматори, за закупуване на автомобил за потребностите на Домашния обществен патронаж с. Болярско и за обезпечаване на грижа в дома на над 180 консуматори. Общата стойност на обезпеченото външно финансиране по плановете е за над 2,750 млн. лева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР