Стартира конкурс за Европейски награди за насърчаване на предприемачеството. Министерство

...
Стартира конкурс за Европейски награди за насърчаване на предприемачеството. Министерство
Коментари Харесай

Търсят се най-добрите предприемачи в България и ЕС

Стартира конкурс за Европейски награди за поощряване на предприемачеството. Министерство на стопанската система насочва покана към всички обществени институции - национални, районни и локални, с планове в поддръжка на предприемачеството, да се включат в конкуренцията.

Целта е да се отличат най-успешните и истински планове, осъществени на национално, районно и локално равнище, в поддръжка на предприемачеството, предприемаческите умения, мислене и просвета, подобряването на бизнес средата, интернационализирането на бизнеса и ефикасното експлоатиране на ресурсите.

Допустими за присъединяване са и планове, осъществени посредством публично-частно партньорство сред обществените органи и неправителствени организации, университети, бизнес организации и представители на бизнеса. Проектите би трябвало да бъдат в региона на някоя от следните категории: Насърчаване на предприемаческия дух, Инвестиране в придобиването на предприемачески умения, Подобряване на бизнес средата, Подкрепа на интернационализирането на бизнеса, Подпомагане развиването на „ зелени “ пазари и ефикасното експлоатиране на ресурсите. Проектите би трябвало да имат и двегодишна история с маркиран прогрес.

Конкурсът се организира годишно и има два стадия - народен и европейски. За да продължат присъединяване на европейския стадий, претендентите би трябвало първо да са минали сполучливо през селекция в личната си страна. На национално ниво, от българско жури под управлението на Министерството на стопанската система, ще бъдат отличени две кандидатури в две обособени категории. Те ще бъдат наградени на специфична гала през месец юни 2019 година и ще получат право на присъединяване в европейския стадий на състезанието. Крайният период за присъединяване е до 28 май 2019 година Формулярът за кандидатстване е поместен на интернет страницата на Министерство на стопанската система.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР