Стартъпите са ключът към развитието на технологиите и са двигател

...
Стартъпите са ключът към развитието на технологиите и са двигател
Коментари Харесай

Стартъпи от 21 държави показват технологични иновации на #InnoVEXVirtual

Стартъпите са ключът към развиването на технологиите и са мотор на индустриалните трансформации и еволюции. На тайванското ревю COMPUTEX 2021 Virtual, проведено от TIATRA, бе отделена специфична зала за стартъпи. Бяха показани 81 участника от 21 страни, като задачата бе да се построи една постоянна световна софтуерна екосистема от компании и бизнес благоприятни условия посредством цифрова платформа.

От първото си издание през 2016 година ревюто #InnoVEX, отдадено на стартъпите, поредно е било хазаин на национални павилиони от Франция, Корея и Холандия, като националните павилиони се трансформират и в един от акцентите за посетителите, медиите и вложителите.

През 2021 година френския механически павилион показа 5 екипа, демонстриращи софтуерните постижения на Франция в области като квантовите калкулации, органичните фотоволтаици, безжичното зареждане, обработка в паметта (PIM) и домашните софтуерни приложения.

Корейският павилион, проведен от KOTRA (Корейска асоциация за поощряване на търговията), показва нововъведения в наблюдението на здравен мониторинг на домашни любимци и селскостопански животни, просветителни роботи, изкуствен интелект за възстановяване на разпознаването на речта и авто-мапинг на закрити пространства.

Холандия от своя страна преглежда присъединяване си на ревюто като основна стратегическа платформа, на която показва разнообразни технологии като екран с виртуална действителност, 3D принтирани оптични лещи, софтуери за образование на чиновници, ускоряване на квантовите калкулации и възстановяване на сигурността на електронната поща.

За първи път взе участие и Европейската банка за възобновяване и развиване, която докара 8 страни с общо 18 изложители от Източна Европа, Централна Азия и Северна Африка. Представени са блокчейн технологии, кибернетична сигурност, разбор на изображения, роботика и решения в автоматизацията.

Що се отнася до локалните представители от Тайван, които от ден на ден се утвърждават като водеща база за започващи компании, акцентът падна върху AIoT технологиите и опазването на здравето. Участваха над 20 екипа с разработки в области като изкуствен интелект, смарт произвидстово и автоматизация на процеси, тестване на околна среда, виртуална действителност, интернет на нещата, зелена сила, програмиране и други.

За първи път бе проведена и „ Тайвано – Израелска иновационна среща на върха “, където лектори от двете страни споделиха опит и разискаха опциите за двустранно съдействие.

Виетнамските представители пък обследваха опциите за стратегически съюзи с тайвански компании в разнообразни сфери.

#InnoVEXVirtual дава на стартъпите превъзходен трамплин за нахлуване на азиатските пазари, свързвайки ги с водещи производители и вложители, което им дава опция за напредък и стабилно развиване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР