Старши треньорът на Ювентус Маурицио Сари призна, че от тактическа

...
Старши треньорът на Ювентус Маурицио Сари призна, че от тактическа
Коментари Харесай

Трудно е играчи като Дибала и Роналдо да бъдат едновременно на терена, смята Сари

Старши треньорът на Ювентус Маурицио Сари призна, че от тактическа позиция е мъчно топ играчи като Пауло Дибала и Кристиано Роналдо да играят по едно и също време на терена. Специалистът приказва пред “Скай Спорт Италия” преди петъчния полуфинал за Купата на Италия с Милан - първия мач на Апенините след паузата поради COVID-19.

" Дибала е свръхестествен състезател и единствената ни компликация е, че не е елементарно да включим в състава по едно и също време двама ексцентрични играчи като него и Роналдо. Но те постоянно могат да създадат разликата ", съобщи Сари. " Трудно е от тактическа позиция да ги употребявам по едно и също време, само че когато имаме двама играчи от такава класа, останалата част от тима би трябвало да се приспособява към техния жанр ", добави наставникът.

Треньорът приказва и за бъдещето на Миралем Пянич, който в последните месеци е свързван с трансфер в Барселона, а интерес към него демонстрират още Пари Сен Жермен, Челси и Манчестър Юнайтед. " Пянич наподобява доста по-добре, в сравнение с преди паузата. Говорих доста с Миралем, той е извънреден състезател и не може да си разреши да има четири или пет мача под стандартите си, което се случи в последно време ", довърши италианецът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР