Старши треньорът на волейболния Марица Пловдив Борислав Крачанов заяви, че

...
Старши треньорът на волейболния Марица Пловдив Борислав Крачанов заяви, че
Коментари Харесай

Треньорът на волейболния Марица Пловдив: Искаме да направим нов златен дубъл

Старши треньорът на волейболния Марица Пловдив Борислав Крачанов съобщи, че задачата пред него и тима е спечелването на нов златен дубъл в шампионата и шампионата за Купата на България. Наставникът даде изявление пред клубния уебсайт на маричанки, в което приказва за началото на подготовката и упованията за новия сезон.

Господин Крачанов, Марица стартира подготовка за новия сезон. Какви са вашите упования?

– Най-важното е да сме здрави, с цел да проведем една добра подготовка и прекрасен сезон. Ако успеем да създадем добра подготовка, резултатите ще си дойдат от единствено себе си.

Отборът направи мощна селекция през лятото.

– Опитът, който има Жана Тодорова и Лора Китипова ще способства още повече за нашето самочувствие. Те ще оказват помощ на по-младите с техния опит. С привличането и на чужденката Сиера даваме добра поръчка. Надявам се добре да окомплектоваме тима, с цел да стане боеспособен и да покажем един доста добър образ.

За трета поредна година сте Марица. Предишните бяха ознаменувани с два златни дубъла. Сега идната ли крачка идва победи в Шампионска лига?

– Целта ни е да спечелим всичко в България и да реализираме трети следващ златен дубъл. В Шампионска лига ще се постараем всички ние да зарадваме нашите почитатели. Ще подготвим тима добре, с цел да имаме шансове да се представим на равнище в шампионата.

Как ще коментирате групата в Шампионска лига?

– Слаби тимове няма и това е най-силният шампионат. Може би и малко шанс ни липсваше. Бяхме попаднали в четвърта урна и в четвърта хипотетично се водят по-слабите тимове, само че нас ни се падна най-силният отбор – унгарският Вашаш Обуда (Будапеща). Няма слаби тимове и с всеки един тим би трябвало да подходим много съществено и да сме готови, с цел да извлечем максимума от топ тимовете. Трябва да се борим за победи против Ваша, с цел да продължим присъединяване си в Купата на ЦЕВ. Има време още, в този момент по-скоро мислим повече за метода на подготовка и да се запазим здрави за началото на сезона.

Как ще премине подготовка?

– Подготовката ще премине напълно в Пловдив. Тук имаме безусловно всички нужни условия за хубава подготовка. Работим към този момент за контроли и търсим разновидности за шампионати. Въпрос на време е да се уточнят всички спаринги.

Имате ли взор върху тимовете от вътрешния шампионат?

– Не, само върху селекцията на Левски (София) сме по-запознати. Всички останали тимове остават въпросителна, тъй като съвсем на никое място не се е съобщила по кое време стартират подготовка и имат ли нови състезателки. Когато стартира сезона ще напасваме нещата за българското състезание.

Буквално преди дни се завърнахте от международното състезание до 19 години. Там воденият от Вас тим се класира на влиятелното 8-мо място. Рядко български тим, в който и да е спорт може да се похвали с нещо сходно.

– Беше много интензивно лято с позитивни страсти. Така е, България рядко влиза в топ 8. Смея да настоявам, че е добър резултат, само че персонално за себе си като старши-треньор на тима желаех повече. Имахме шансове да влезем към полуфиналите. Бях сигурен и убеден, че ще победим Турция, само че може би неналичието на централизация в избрани моменти ни изигра неприятна смешка. Загубвайки по този метод четвъртфинала беше мъчно да вдигнем девойки за мачовете за систематизиране на местата от 5-о до 8-о. Горд съм с девойките, тъй като извървяхме един дълъг път и те дадоха поръчка за едно положително бъдеще и даже за влизане в женския народен тим. Вече зависи и от тях по какъв начин ще работят и по какъв начин ще се развиват. Надявам се да намерят своето място в женския националния тим.

Какво ще си пожелаете за новия сезон?

– Най-важно е да сме здрави, тъй като това е най-важното. Надявам се да няма никакви травми през сезона и поисквам на всички да са здрави.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР