Старши треньорът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов

...
Старши треньорът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов
Коментари Харесай

Пламен Константинов: В националния имаше апатия, искам да покажем борбеност

Старши треньорът на мъжкия народен тим по волейбол Пламен Константинов разгласи ден преди старта на европейското състезание, на което България е съдомакин, че при някои от младите състезатели в тима се вижда съществено израстване.

" Повечето от тези момчета не са взели участие в огромните резултати, които са постигани през последните години. И в един миг те биват натоварени с упования от предходни генерации и състезатели, което съгласно мен им тежи. Но на тренировките се виждат доста забавни неща. И при някои състезатели има съществено израстване. Дори единствено за едно лято. Големият въпрос е дали ще забележим това израстване в игра. Ако забележим това, което виждаме на тренировки, мисля, че ще сме забавен тим ", сподели Константинов.

Той показа и, че единственото му терзание преди старта е дали всички ще могат да влязат еднообразно в шампионата, тъй като има разлика във формата на състезателите.

" Надявам се, даже малко в придвижване, да влезем в оптимално положение. Други терзания в общи линии нямаме. Като че ли успяхме да се оправим с контузията, която Ники Колев получи в контролата с Белгия. Последните два пъти той тренира обикновено и се надяваме да не я повтаря ", съобщи треньорът.

Константинов добави, че не е сюрпризиран от това, което е заварил, когато е поел националната селекция.

" В общи линии това, което чаках, това и заварих в националния тим. От самото начало ми беше ясно, че ще е мъчно и че пътят не е толкоз къс. Но в последна сметка ние не идваме да си вършим PR в националния тим, а в случай че можем, с нещо да помогнем. Защото това е нашият народен тим ", сподели той.

Пламен Константинов акцентира, че рецензиите са част от работата на един състезател.

" Когато няма предстоящите резултати, разумно е да има рецензии. Аз не мога да подлагам на критика състезателите за неналичието на някакви умения. Това е повече рецензия към нас треньорите. Защото ние не сме ги научили задоволително добре. Мога да ги подлагам на критика за липса на предпочитание. Това е главното нещо, което желая да видя от тима. Гледайки националния тим през последните години, най-неприятното не бяха резултатите, а един пораженчески дух и една незаинтересованост. Това е нещо, което не желая да виждам. Мисля, че и почитатели, и експерти, които се занимават с волейбол, могат да простят на един тим, в случай че видят, че той се бори до дъно. Иска ми се това лице да покажем. Работихме за това ", сподели треньорът на националите.

" Знаете, че в един дълъг подготвителен развой състезателите от време на време ги наляга умората, почва да им омръзва непрекъснато да демонстрират максимума, всеки ден да са съсредоточени на най-много. Има неща, които сме опитвали да поправяме. Въпросът не е единствено в спортно-техническата част, само че и морално по какъв начин ще наподобяват като тим " съобщи Константинов.

Той прикани за малко самообладание първоначално.

„ Надявам се бързо да прескочат тази раздразнителност, която съпътства постоянно началото на огромно състезание. Особено когато си хазаин. В първите мачове домакинът е под по-голямо напрежение, в сравнение с гостуващите тимове. Но в течение на шампионата това се трансформира и домакинът стартира да се възползва от своите прерогативи. Така че се надявам по-бързо да преодолеят първичната раздразнителност от домашното състезание и в действителност да покажат това, което демонстрират на тренировки ", сподели експертът.

В 20:30 ч България открива шампионата с мач против Испания във Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР