Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа говори пред журналистите преди

...
Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа говори пред журналистите преди
Коментари Харесай

Шимунджа: Ако имаме шанс, ще го грабнем с двете ръце


Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа приказва пред публицистите преди утрешния мач в група С на шампионата Лига Европа с испанския Бетис и очерта задачите и тактиката на тима.

Също по този начин добави, че сигурно от групата отпадат Доминик Янков и Кирил Десподов. Капитанът на националния тим пък едвам е почнал леки бегови извършения и към момента няма изясненост какъв брой ще бъде подготвен за игра.

" Винаги е прелестно да се играе вкъщи – нашият стадион, терен, всичко е наше. И е обикновено, в случай че желаеме да се представим добре, би трябвало и да се пазиме добре. Винаги е допустимо да създадем напредък във всеки един съставен елемент от играта. Да повторим положителните и да се подобрим там, където не сме толкоз положителни. И от време на време не е толкоз значимо по какъв начин ние ще играем, тъй като ние излизаме против доста класни противници и ни също би трябвало да се приспособяваме към техния жанр на игра ".

Попитан какво би трябвало да промени Лудогорец, с цел да бъде по-добър спрямо предходния мач против Бетис, словенският треньор отговори:

" Специално в отбрана и в последната третина от терена, е доста значимо да останем съсредоточени, нападателни и спокойни. Не можем да имаме дистанции с центрирания или дълги удари, ние би трябвало да сме покрай съперника. Но с цел да го създадем, би трябвало да сме нападателни и в офанзива, и в средата. Знаете обаче, че няма по какъв начин да се прави 90 минути. Винаги разгадавам на най-хубавите, които са сега. И няма да бъде по-различно за утрешния мач. Доминик не е подготвен да играе. Десподов стартира да тича и ще забележим реакцията на тялото му по-късно. Другите са на линия да играят и ще се опитаме да създадем най-хубавия състав, който да бъде нападателен, доста атакуващ. И доста конкурентен на съперника! "

В класирането Бетис има 10 точки, Лудогорец е със 7 на 2-ата позиция. Следва Рома с 4, който притиска разградчани за 2-ата позиция.

Попитан Лудогорец ще излезе с мисълта да завоюва 1-ото място в групата и прескачане на плейофите, словенският треньор отговори:

„ Ние сме доста упорит тим, само че знаем против кого ще се надигнем на следващия ден. И в случай че имаме късмет, ще го грабнем с две ръце. От първия мач ние сме споделили, че желаеме да победим, без значение къде и с кого играем и това е нашата цел на следващия ден “, уточни той.

" Когато играем и сме в победна серия, постоянно има самочувствие и положително въодушевление във всеки футболисти. И другото което е, че ние не сме удовлетворени от всеки един мач, тъй като виждаме неприятните неща и се  опитваме да ги създадем по-добри. Но това не се случва в Лудогорец, само че във всеки един тим по света. Опитваме се да се подобряваме. И по отношение на израстването, освен самостоятелно, само че и в цялата група като цяло го виждам и считам освен аз “, добави Шимунджа.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР