Старши треньорът на Байер Шаби Алонсо ще води Байерн през

...
Старши треньорът на Байер Шаби Алонсо ще води Байерн през
Коментари Харесай

Гласят Шаби Алонсо за треньор на Байерн

Старши треньорът на Байер Шаби Алонсо ще води Байерн през идващия сезон, споделя El Chiringiuto.

41-годишният испанец е при „ аспирините “ от октомври предходната година. След 11 кръга тимът му е водач в немската Бундеслига с 31 точки, на 2 точки пред баварците.

Байерн е воден от Томас Тухел от март. Договорът на немския експерт е до лятото на 2025 година.

След 4 кръга тимът от Мюнхен е водач в група А на Шампионската лига с 12 точки, осигурявайки си ранно класиране за елиминациите от първото място.

Байерн ще играе без двама от главните си футболисти - Джамал Мусиала и Матайс де Лихт, при гостуването на Кьолн в мач от Бундеслигата на следващия ден.

Това призна треньорът на баварците Томас Тухел, който бе извънредно сериозен към сгъстения календар.

Германецът съобщи, че това " не е нито за положителното на играта, нито за положителното на футболистите ".

Мачът с Кьолн идва единствено 24 часа след завръщането на двама национали на Байерн - канадецът Алфонсо Дейвис и южнокореецът Мин-джае Ким.

" Играчите ми са изморени душевен и изтощени физически ", акцентира треньорът.

" Това е въпрос за телевизионни права и малките екрани избират мачовете. За повторно играем в петък, като гостуваме. Алфонсо и Мин-джае се върнаха през днешния ден след доста дълго пътешестване ", сподели Тухел.

" Някои ще кажат, че това е опрощение, само че евентуално сте чули Юрген Клоп, който се оплака, че Ливърпул ще играе в Манчестър Сити в събота на обяд, а ние играем на следващия ден вечер, и то гостуваме. Това е на границата на вероятното ", сигурен е треньорът.

" Усетих, че Лерой Сане ще си изкара червен картон. Казах му го. Усещаше се, че той не е удовлетворен и, че не може да се сдържи, в случай че бъде предизвикан ", сподели още Томас Тухел за изгонването на Сане в приятелския мач на Германия против Австрия във Виена.

Той прикани играчите си да са спокойни, съсредоточени и да се освободят от отрицателните усеща.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР