Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде обяви за абсурдна липсата

...
Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде обяви за абсурдна липсата
Коментари Харесай

Треньорът на "Барселона" обяви липсата на видеоповторения в Испания за абсурдна

Старши треньорът на " Барселона " Ернесто Валверде разгласи за неуместна неналичието на системата за видеопрегледи (VAR) в Примера дивисион. Той прикани за въвеждането й, откакто за трети път в последните четири кръга постоянно попадение на каталунците не беше зачетено.

В неделя " Барселона " разгроми с 4:0 " Депортиво " (Ла Коруня). В края на първото полувреме Луис Суарес насочи удар от близко, при който топката мина голлинията, преди да бъде избита от вратаря. Реферите обаче дадоха знак играта да продължи.

" Не видях добре обстановката, само че благодарение на технологията ще знаем дали топката е влезнала. Недоумявам за какво видеопрегледите не се употребяват в Примера дивисион. Може би оборудването е прекомерно скъпо, само че е неуместно да го нямаме ", съобщи Валверде след края на мача.



В края на ноември " Барселона " беше ощетен при сходна обстановка в мач с " Валенсия " (1:1), когато гол на Лионел Меси не беше зачетен. Редовно попадение на аржентинеца не беше прието и против " Селта " (2:2), когато му беше маркирана несъществуваща засада.

Примера дивисион е единственото от петте огромни шампионати в Европа, което не употребява системата за видеоповторение или технологията за голлинията. Вариантът в началото беше отритнат, откакто от федерацията го оповестиха за прекомерно безценен. От идващия сезон испанското състезание ще употребява системата.

В събота следва първото издание на " класико " за сезона. " Барселона " гостува на " Реал " (Мадрид), който пропусна кръга в Испания поради присъединяване си на международното клубно състезание. Европейският първенец съумя да отбрани трофея от предходната година след минимална победа против " Гремио " във финала.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР