Старши треньорът на Александър Томаш говори за това как е

...
Старши треньорът на Александър Томаш говори за това как е
Коментари Харесай

Томаш: Три пъти отказвах на Етър, но ще се скъсам от работа, докато има надежда

Старши треньорът на Александър Томаш приказва за това по какъв начин е решил да поеме тима, какво желае да промени в него и кой би трябвало да застане отпред на българския футбол. Ето какво показа той:

" През тази една година мисля, че три пъти отхвърлям на Етър. Последния месец бе много жив във връзка с това какви договаряния водех и кои тимове ми предлагаха. В последна сметка взех решение, че това предизвикателство мога да поема. Има риск, той е голям, само че аз и моят екип ще създадем всичко допустимо. Исках да покажа, че за мен най-важното нещо в един клуб е треньорът.

Докато има вяра, аз ще се скъсам от работа. Не съм трансформирал съвсем нещо, единственото нещо е метода на диалози с играчите. Преди да отида видях нещо, което ми направи доста мощно усещане у тях.

Искам да виждам едно сърце, един тим. Мисля, че за момента Етър дава максимума от себе си, само че има капацитет за повече. Тепърва ще става по-трудно. Най-трудното е човек да има действителна визия за себе си. Това, което видях е, че те подсъзнателно се подценяват и мисля, че това съумях да трансформира.

Ще търсим нови попълнения, само че не зависи единствено от мен. Трябва да създадем всичко допустимо и ми трябват характери. Не е елементарно, само че имаме още един мач, в който би трябвало да се фокусираме. Сложен мач, добър съперник.

Управлението на футбол е комплицирано нещо. Това е развой, с който аз не бих се заел, има доста подводни камъни. Може би е най-точно да има поговорка от футболен човек и предприемач. Има хора, които са си заслужили уважението като Стоичков, като Бербатов, само че в България доста бързо си забравяме звездите и го опорочаваме. Трябва много хора да стартират да работят за футбола, а не той за тях ", призна Томаш. efbet Лига 15 кръг, петък 4 декември  Черно море 0:1краен резулат  Етър
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР