Старши тренорът на Ювентус Андреа Пирло даде обширно интервю пред

...
Старши тренорът на Ювентус Андреа Пирло даде обширно интервю пред
Коментари Харесай

Пирло: Кристиано е пример за всички, удоволствие е да работя с него

Старши тренорът на Ювентус Андреа Пирло даде обстойно изявление пред уеб страницата на УЕФА, в което приказва за новото си амплоа, упоритостите на клуба в Шампионската лига и какво е да тренираш Кристиано Роналдо. Легендарният халф е безапелационен, че стресът в треньорската специалност е доста по-голям от този при футболистите.

В годините откакто прекратих кариерата си, започнах да се изучавам. От ден дневно добивах чувството, че желая да стана треньор. Това беше естественото продължение за мен. Имах шанса да работя с невероятни експерти. Като стартираме от Мирча Луческу в Бреша, през Марчело Липи, Карло Анчелоти, Антонио Конте и стигнем до Масимилиано Алегри. Беше същински шанс да се докосна до техните знания. Ще се опитам да вземе по нещо от всеки от тях ", показа Пирло.

Той не скри, че се възхищава на работата на някогашния си съотборник в Бреша Джосеп Гуардиола и харесва налагания от него жанр на игра.

" Гуардиола е образец за всички нас. Той е потвърдил и продължава да го прави, че е един от най-хубавите. Пеп проправи пътя за младите треньори, които желаят да залагат на хубав и нападателен футбол. Неговата философия заслужава да бъде следвана, само че всеки треньор има лични хрумвания, които би трябвало да отстоява ".

" Може би първоначално за футболистите, с които бях съотборник в Ювентус, не е било елементарно да ме възприемат в ролята на техен треньор. Но те доста бързо осъзнаха, че позицията ми към този момент е друга. Това са хората, които могат доста да оказват помощ, тъй като знаят какво значи да играеш за Юве. Наясно са какво е да побеждаваш. Знаят и по какъв начин се работи с мен, какъв дух желая да внеса в тима ", изясни Пирло.
" Напрежението край тъчлинията е по-голямо, тъй като на терена можех да реша какво желая да направя с топката, а в този момент управлявам, само че други хора играят и би трябвало да правят това, което се изисква от тях ", акцентира новият ментор на " бианконерите ".

" Подсилихме се с няколко доста надарени футболисти, пред които има поле за развиване. Когато един цикъл доближи края си, е обикновено да стартира развой на подмладяване. За благополучие успяхме да вземем тези момчета, които до няколко години могат да се трансфорат в играчи от международна класа ", оптимист е Пирло.

" Кристиано Роналдо е икона на международния футбол, веселя се, че го имам в състава си и че мога непрекъснато да го виждам по какъв начин тренира и играе. Това е извънредно наслаждение за мен и за целия тим. Кристиано работи по същия метод в този момент, когато е на 35, както и като млад. Той има същата пристрастеност към футбола и е образец за всички ", посочи Пирло.

" В Шампионската лига няма слаби тимове и не можеш да си разрешаваш несериозно отношение, тъй като нямаш право на неточности. Всичко в шампионата се взема решение от дребните елементи. Според мен най-труден е интервалът след зимната пауза. Около март някои тимове към този момент са в оптимална форма, само че други още не са. Трябва и малко шанс, да вземем за пример при жребия, тъй като в противоположен случай целият сезона може да се окаже провален ", призна международният първенец с Италия.

" Винаги се стремя да натрапвам атакуващ футбол. Искам да направляваме мачовете на всеки стадион и да преобладаваме. Няма значение дали ще сме домакини, или ще гостуваме на " Сантиаго Бернабеу " - задачата си остава същата ", съобщи младият експерт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР