Старши комисар Петър Коцин – директор на ОДМВР-Видин и главен

...
Старши комисар Петър Коцин – директор на ОДМВР-Видин и главен
Коментари Харесай

За година престъпленията във Видин са намалели

Старши комисар Петър Коцин – шеф на ОДМВР-Видин и основен контрольор Владимир Герасимов – шеф на бранш „ Пътна полиция “ показаха през вчерашния ден пред публицисти настояща информация, обвързвана с работата на чиновниците на реда в района.
От 1 януари до 30 септември 2018 година в област Видин са регистрирани 862 престъпни закононарушения. За същия интервал на 2017 година броят им е бил 884. За деветмесечието на тази година разкриваемостта възлиза на 59.86%. За същия интервал на 2017 година разкриваемостта на престъпните закононарушения е била 56,67%. От януари до септември са осъществени 307 закононарушения против собствеността – разкрити досега от тях са 132; обири 248 – разкрити са 116; седем грабежа – разкрити от тях три; осем похищения против МПС – разкрито едно; 10 телефонни измами – разкрити две от тях; 14 палежа – разкрити четири от тях; едно съзнателно ликвидиране, което е разкрито и 36 наркопрестъпления. През деветмесечието на 2018 година са конфискувани общо 119 226 къса цигари, към 217 кг нарязан тютюн и 2 161 литра алкохол без бандерол.
През месец септември т.г. броят на записаните престъпни закононарушения в района е 75, при 97 през месец септември 2017 година 44,33% е разкриваемостта през септември тази година, същият месец на предходната година е възлизала на 35,5%.
12 закононарушения срещу собствеността, шест обири, един обир, един палеж и 6 наркопрестъпления са регистрирани през предишния месец. 62-ма са откритите причинители на закононарушения, в това число и на закононарушения от предишни интервали. 51 от тях са мъже, 11 дами и 9 малолетни и малолетни.
77 профилирани полицейски интервенции по разнообразни посоки на активност са извършени на територията на района през месец септември. Извършени са 24 инспекции на пунктове за изкупуване на черни и цветни метали и 45 инспекции на заложни къщи и други обекти. Иззетите количества нередовна акцизна стока през предишния месец са 4954 къса цигари, съвсем 22 кг нарязан тютюн и 196 литра алкохол без бандерол.
Специализирани интервенции и непрекъснати инспекции за противопоставяне на противозаконната сеч организираме на територията на Видинска област от края на месец август, уточни шефът на ОДМВР. Традиционно, преди началото на отоплителния сезон, случаите на противозаконен рандеман на дървесина се усилват. От последните дни на август до първите дни на октомври служители на реда от трите районни ръководства, взаимно със чиновници на горското стопанство, са иззели над 150 кубика нелегално добита дървесина при инспекции в регионите на видинските села Арчар и Новоселци, и в землищата на обитаеми места на териториите на РУ-Кула и РУ-Белоградчик.
От януари до септември 2018 година на територията на област Видин са зародили 338 пътнотранспортни катастрофи, със седем жертви и 57 ранени. Най-голям брой пътни произшествия през този интервал са зародили на територията на Община Видин – 191 произшествия с 3 жертви и 37 ранени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР