Старозагорското копие на Самарското знаме на българското опълчение ще бъде

...
Старозагорското копие на Самарското знаме на българското опълчение ще бъде
Коментари Харесай

Старозагорското копие на Самарското знаме ще бъде представено за първи път във Велико Търново

Старозагорското копие на Самарското знаме на българското опълчение ще бъде показано за първи път във Велико Търново. Реликвата ще бъде посрещната с боен обред пред музея " Възраждане и учредително заседание " през днешния ден от 11 часа. Знамето е част от изложбата " Търново, Освобождението и възкресението на България ".

В освещаването на ушитото в Самара знаме е взел участие свещеникът Петър Драганов от великотърновското село Дичин, напомни шефът на Регионалния исторически музей във Велико Търново Иван Църов .

В изложбата ще бъдат показани още байрякът на горнооряховските въстаници, ушит по време на Априлското въстание, истински униформи на съветската войска, предоставени от музея в Горна Студена, оръжия, гравюри и движимости на съветски воини.

В откриването на експозицията ще взе участие посланикът на Руската федерация в България Анатолий Макаров . След това дипломатът ще сервира цветя пред паметниците на починалите съветски воини във Велико Търново. Днес ще бъдат наградени участниците в състезанието за есе, рисунка и презентация, отдаден на 140-годишнината от Руско-турската война. В състезанието се включиха 200 деца и студенти от цялата страна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР