Стари пластмасови бутилки и счупени слушалки – повечето от нас

...
Стари пластмасови бутилки и счупени слушалки – повечето от нас
Коментари Харесай

Стефани, която превръща в шедьоври използвани бутилки, счупени слушалки и стари книги

Стари пластмасови бутилки и счупени слушалки – множеството от нас в никакъв случай няма да видят творби на изкуството в този вид боклуци. Французойката Стефани Килгаст обаче вижда хубостта в тези предмети и ги трансформира в статуи. Това е нейната форма на преработване и с изкуството си насочва обръщение за запазване на околната среда.

В предаването „ Евромакс” на „ Дойче веле” Стефани споделя, че арт творенията могат да задават въпроси и те са по-силни даже от обстоятелствата. „ Изкуството ни допира прочувствено, а не интелектуално и за мен това е най-важното”, споделя скулпторката.

Кои звезди се обличат с тоалети от изхвърлени платове (ВИДЕО)

Тя е приключила Архитектура и още от дете обича да прави дребни фигури. От 2017 година насам работи по сегашния си план за превръщането на пластмасови отпадъци в експонати, почтени за излагане във всяка арт изложба по света. До момента е правила изложения в Европа, Азия, Австралия и Северна Америка. Стотици хиляди хора следват профилите ѝ в обществените мрежи.

Стефани показва посланията си освен посредством статуи, само че и посредством картини, някои от които са в значителен формат. Темата им още веднъж е шарената природа.

Художничката получава отпадъци като дарове от совите другари и по този начин натрупа недопечен материал за бъдещите си шедьоври.

Още по тематиката гледайте във видеото. То е част от предаването „ Евромакс “ на „ Дойче веле “, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „ Дойче веле “ и в ефира на „ Събуди се “ по NOVA всеки уикенд.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР