Starbucks залага на тази необичайна комбинация с нова напитка, пусната

...
Starbucks залага на тази необичайна комбинация с нова напитка, пусната
Коментари Харесай

Кафе с аромат на свинско е хитът на Starbucks в Китай

Starbucks залага на тази необикновена композиция с нова напитка, пусната в Китай по случай Лунната нова година. Наречена " Abundant Year Savory Latte ", марката я разказва като с " забавен " усет.


Напитката съчетава сос Dongpo Braised Pork Flavor Sauce с еспресо и мляко на пара, с спомагателен сос от свинско месо и месо от свински гърди за гарнитура, съгласно приложението за доставка на Starbucks.

Според приложението цената на напитката е 68 юана (9,45 долара).

Снимки на напитката, оповестени в китайската обществена медия Weibo от пекарната Shanghai Starbucks Reserve Roastery, демонстрират капка пурпурен сос върху пяната на латето - с квадратно парче свинско месо на шишче, което лежи на ръба на чашата.

" Яденето на месо значи разцвет през идната година ", написа пекарната във Weibo на 5 февруари, дни преди началото на Лунната нова година.

Тя прибавя, че напитката придвижва " обичайните новогодишни традиции в кафето " и основава " непредвидени пикантни и сладки усети ". Латето се предлага в магазините Starbucks Reserve в цялата страна.

Лунната нова година е един от най-големите годишни празници в Азия. През този интервал хората в цялостен Китай се връщат вкъщи, с цел да честват със фамилиите си. Правителствените данни демонстрират, че през тазгодишния сезон са били осъществени общо 474 милиона пътувания в границите на континенталната част на страната.

Макар че храната, която се сервира на новогодишните празници, се разграничава в обособените райони, задушеното свинско месо е постоянно срещано събитие. Наречено на името на античния стихотворец, художник и общественик Су Донгпо, Dongpo rou е ядене, приготвено от задушен свинско, кристална захар, соев сос, жълто вино и други подправки.

Резултатът е богато овкусено и извънредно нежно парче свинско месо, което елементарно може да се разчупи с клечки за хранене.

Според отчет на World Coffee Portal, оповестен през декември, Китай е най-големият пазар на маркови кафенета в света, като предходната година е изпреварил Съединените щати.

През 2023 година Starbucks ще открие 785 обекта в страната. Китай от дълго време е един от най-важните мотори на растежа на Starbucks, като е вторият по величина пазар в света и най-големият задграничен пазар на компанията./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР