Челси спечели домакинството си на Тотнъм с 2:0 в отложен

...
Челси спечели домакинството си на Тотнъм с 2:0 в отложен
Коментари Харесай

Челси отдалечи Тотнъм от топ 4 след успех на Стамфорд Бридж

Челси завоюва семейството си на Тотнъм с 2:0 в отсрочен мач от 26-ия кръг на британската Висша лига.


" Сините " започнаха мощно срещата и можеха да поведат рано-рано, само че с пропуск за отбора се регистрира Николас Джаксън. Дейните дейности на домакините, водени от някогашния управител на " шпорите " Маурисио Почетино, продължиха и натискът даде резултат в 24-та минута, когато Конър Галахър центрира в наказателното поле и Трево Чалоба се извиси във въздуха с глава, с цел да даде задатък на Челси. Голът бе тестван от ВАР и в последна сметка бе зачетен. След почивката домакините удариха градския противник за повторно в дуела. Коул Палмър нацели напречната греда на вратата, защитавана от Гулиелмо Викарио, топката се отклони и бе вкарана с глава от Джаксън в 72-та минута.

До края възпитаниците на Анге Постекоглу нямаха отговор и по този начин се отдалечиха от четвъртия Астън Вила. Бирмингамци имат седем точки задатък пред " шпорите ", които въпреки всичко с мач по-малко. Челси от своя страна остава с шансове за шестото място, което сега е окупирано от Манчестър Юнайтед. " Червените дяволи " имат три точки преднина пред " сините ", а Нюкасъл е сред двата тима с 53 пункта.

В идващия кръг Челси посреща Уест Хем в следващо лондонско дерби, до момента в който Тотнъм има следващ тежък мач - посещение на Ливърпул на " Анфийлд ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР