Стара Загора. За първи път след 30 години оперната дива,

...
Стара Загора. За първи път след 30 години оперната дива,
Коментари Харесай

Стара Загора: След 30 години Веселина Кацарова омая близо 3 000 на стадион Берое

Стара Загора. За първи път след 30 години оперната дива, определяна за мецосопран № 1 в света - Веселина Кацарова взе участие в оперна режисура в България. Това се случи в неповторимия, зрелищен и прочувствен театър под звездите, който сервираха на феновете Старозагорската и Бургаската опери в най-новата си взаимна суперпродукция - операта " Кармен " от Жорж Бизе, с режисьор Огнян Драганов.Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора.
Старозагорци и гостите на града видяха и чуха на една сцена своята съгражданка Веселина Кацарова, в ролята на темпераментната Кармен, международния тенор Калуди Калудов - в ролята на Дон Хозе, френския баритон Сирил Ровери като Ескамилио и Цветелина Василева като Микаела.
Атрактивните балетни платна с присъединяване на балета на Държавна опера-Стара Загора са дело на примабалерината и хореограф Силвия Томова. Сценографията е готова и приспособена от художника на Старозагорската опера Тодор Демеров за гигантската сцена на стадиона.
Мегапродукцията имаше едно само издание и мина с извънреден триумф на стадион " Берое ". Един замайващ театър, трансформирал се в празник за сетивата, с присъединяване на превъзходната Веселина Кацарова, която омайност публиката и показва артистизъм от най-висока класа. Развълнувана, тя благодари на всички, близо 3 000 които изгледаха представлението на стадиона и бе изпратена с продължителни овации от признателната аудитория.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР