Стара Загора ще бъде домакин на Републиканско първенство и Отворен

...
Стара Загора ще бъде домакин на Републиканско първенство и Отворен
Коментари Харесай

Този уикенд Стара Загора ще бъде домакин на Републиканско по УШУ, Кунг Фу и Туй Шоу

Стара Загора ще бъде хазаин на Републиканско състезание и Отворен шампионат по УШУ, Кунг Фу и Туй Шоу през този уикенд. Това оповестяват на формалната страница на община Стара Загора. Надпревата ще се организира в общинската зала „ Иван Вазов “.

В шампионата ще вземат присъединяване над 300 души от цялата страна.  Те ще се състезават в разнообразни дисциплини, присъщи за УШУ - форми в над 20 посоки на спортни и обичайни китайски бойни изкуства, измежду които Тайдзицюан, Вин Чун, Чанцюан, Нанцюан, Нангун, Багуа, Син И, Бадзицюан, Шаолинцюан и доста други. В последните години огромен интерес провокира и направлението Туй Шоу или „ спортни бутащи ръце “, което ще донесе спомагателен адреналин за състезатели и аудитория.

Паралелно с Републиканското състезание, ще се осъществя и отворен шампионат, в който могат да вземат присъединяване всички практикуващи китайски бойни изкуства от България, без значение дали са част от клубове, които са членове на Българската федерация по УШУ или не. Идеята на този новаторски формат е да събере на едно място всички, които обичат и изповядват философията и смисъла на УШУ/Кунг-Фу.

Организатори на проявата са Българската федерация по УШУ, Спортен клуб „ Тайдзичюен център на семейство Ян в Стара Загора “, Община Стара Загора и Китайският културен център София.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР