Стара Загора. Състезатели от спортни клубове в Стара Загора и

...
Стара Загора. Състезатели от спортни клубове в Стара Загора и
Коментари Харесай

Стара Загора: В града се проведе първият открит турнир по кросфит

Стара Загора. Състезатели от спортни клубове в Стара Загора и ученици на Спортното учебно заведение „ Тодор Каблешков “ мериха сили през днешния ден в открит шампионат по кросфит Стара Загора 2018, който се организира в парк „ Зелен чеп “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Организатор на надпреварата е Тежкоатлетически състезателен клуб „ Аполон “ със съдействието и поддръжката на Общината. Първото по рода си съревнование по кросфит е неповторимо с това, че съчетава детайли от спортовете повдигане на тежести, лека атлетика и гимнастика.
Според регламента участниците са разграничени в две възрастови групи - от 11 до 14 години и от 14 до 17 години-младежи и девойки.
Всеки играч изминава 200 метра крос, 10 повторения на лежанка, кълбо напред, превръщане на щанга – 10 пъти, носене на медицински топки – 30 метра и клек на стойка-10 повторения. Победител е този, който извърши комбинацията за най-кратко време.
„ Благодаря на клуб „ Аполон “, че проведоха това съревнование. Надявам се в бъдеще кросфит да провокира все по-голям интерес и да се организират повече надпревари. Благодаря и на участниците, които ще се включат в първия открит шампионат. Да си пожелаем той да стане традиция за Стара Загора “, сподели при откриването Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора.
„ Това е спорт, който набира известност и през днешния ден състезатели и аудитория ще видят най-хубавите му страни. Благодаря на управлението на Община Стара Загора за поддръжката “, изясни Младен Златев, ръководител на клуб „ Аполон “.
В надпреварата за девойки до 14 години първа се класира Ивелина Иванова, следвана от Доника Илиева и Росица Тончева. При момчетата в същата възраст най-хубав беше Григор Чернаков, следван от Красимир Василев и Габриел Василев.
При момчетата до 17 години победител е Калоян Спиров, след него се подреди Христо Василев, а трети е Красимир Димитров. Всички те получиха купи и грамоти.
За най-млад и перспективен играч бе разгласен 9-годишният Енчо Йорданов, който също получи купа и грамота.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР