Стара Загора. Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц.

...
Стара Загора. Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц.
Коментари Харесай

Тракийски университет – Стара Загора и Министерство на труда и социалната политика започват съвместно сътрудничество

Стара Загора. Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доцент доктор Добри Ярков и министърът на труда и обществената политика господин Георги Гьоков подписаха съглашение за съдействие сред двете институции. Това оповестиха от Тракийски университет – Стара Загора .
Университетът и общественото министерство, представлявано посредством дирекция „ Жизнено ниво, демографска политика и обществени вложения “ ще работят взаимно за подкрепяне сполучливото осъществяване на политиките, задачите и дилемите на двете институции.
Страните ще си сътрудничат в съответни действия:
 Популяризиране активността на двете институции.
 Поддържане на публични контакти и създаване на подобаващи форми за поощряване на партньорството и показване на резултатите от него.
 Организиране на взаимни мероприятия и начинания, свързани с просветителния развой в Тракийски университет – Стара Загора и областите от компетентност на дирекция „ Жизнено ниво, демографска политика и обществени вложения “.
 Организиране на образования, надпревари и други измежду студентите и чиновниците на Министерство на труда и обществената политика, по целенасоченост и по тематики от съвместен интерес.
 Реализиране на политиките в региона на проучване и разпространение на образователни дисциплини и специалности, свързани със обществената и солидарна стопанска система и корпоративната обществена отговорност.
 Дни на отворените порти на двете институции.
 Съвместни научни и с прибавен темперамент прояви: конференции, семинари, симпозиуми, кръгли маси, обществени лекции, планове, курсове и други в областите от компетентност на дирекция „ Жизнено ниво, демографска политика и обществени вложения “ на Министерство на труда и обществената политика и Тракийски университет – Стара Загора.
 Организиране и осъществяване на студентски стажове.
 Разработване, издание и разпространяване на разбори, изследвания, проучвания, прогнози, програмни документи и други в областите от съвместен интерес и подготвеност.
 Организиране, осъществяване и присъединяване в взаимни интернационалните прояви, начинания, планове и други по подготвеност и от съвместен интерес.
Споразумението за съдействие е подписано на съображение Стратегическа цел 3, Оперативна цел 3.2 „ Интегриране на корпоративната обществена отговорност (КСО) в образованието, образованието и научната активност от Стратегията по КСО 2019 – 2023 година както и на съображение Приоритет 4: „ Образование, образование и проучвания в поддръжка на обществената стопанска система “ от Плана за деяние по обществена стопанска система 2022-2023 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР