Станциите за зареждане на електрически автомобили не са в крак

...
Станциите за зареждане на електрически автомобили не са в крак
Коментари Харесай

ЕС изостава в подсигуряването на зарядни станции за електромобилите

Станциите за зареждане на електрически коли не са в крайник с възходящия брой електрически коли по пътищата, предава DW. В отчет на Европейската асоциация на производителите на коли (ACEA) се споделя, че продажбите на електрически автомобили са нарастнали три пъти по-бързо от броя на точките за зареждане, конфигурирани в 27-те страни от 2017 година насам.

ACEA сподели, че Европейският съюз ще се нуждае от 8.8 млн. точки за зареждания до 2030 година, което би означавало инсталиране на 22 хиляди точки всяка седмица - осем пъти повече от сегашната скорост.

Европейската комисия обаче пресмята, че Блокът ще се нуждае от 3.5 млн. точки за зареждане до 2030 година

Докладът прибавя, че EV инфраструктурата е основна за мотивирането на повече хора да купуват електрически коли, като всичко това е жизненоважно за реализиране на задачата на Европейски Съюз за въглеродна индиферентност до 2050 година Европейският закон за климата, признат през 2021 година, правно задължава държавите-членки групово да понижат парниковите излъчвания с най-малко 55% до 2030 година по отношение на равнищата от 1990 година

Нуждаем се от разбиране на електрически коли от всеобщия пазар във всички страни от Европейски Съюз, с цел да реализираме амбициозните цели на Европа за понижаване на CO2 “, сподели Сигрид де Ври, общоприет шеф на ACEA.

„ Това няма да се случи без необятна наличност на социална инфраструктура за зареждане в целия район “, добави тя.

Малко над 150 хиляди публични точки за зареждане бяха конфигурирани предходната година в целия Европейски Съюз (по-малко от 3 хиляди на седмица средно), достигайки общо над 630 хиляди

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР