Олимпийските и параолимпийските игри в Париж това лято ще поставят

...
Олимпийските и параолимпийските игри в Париж това лято ще поставят
Коментари Харесай

Париж ще бъде домакин на най-зелената Олимпиада – ето как се подготвя градът

Олимпийските и параолимпийските игри в Париж това лято ще слагат нови стандарти в устойчивостта, дават обещание уредниците.

Въпреки това, с 800 олимпийски спортни събития, 15 000 спортисти, 45 000 доброволци и 13 милиона ястия, уредниците схващат големия мащаб на техните упоритости за резистентност. Всъщност те разказват тези упоритости като „ най-голямото предизвикателство пред човечеството “.

Ето по какъв начин Игрите в Париж ще дадат приоритет на устойчивостта – и евентуално ще основат модел за други сходни събития, които да следват.
Най-устойчивите Олимпийски игри в света
Игрите се разказват като най-екологичните в историята на олимпийските игри, като Париж 2024 година даде обещание да понижи на половина въглеродния отпечатък на събитието в съпоставяне със междинната стойност за предходни летни игри.

Планирането на „ най-устойчивите “ игри ще значи ограничение на излъчванията до към 1.75 милиона тона CO2. Предишните летни олимпийски игри, които включват Токио 2020, Рио 2016 и Лондон 2012, са отделили приблизително 3.5 милиона тона CO2, споделя Организационният комитет на Париж 2024.

В допълнение към избягването и намаляването на излъчванията, тактиката за резистентност Париж 2024 ще включва обезщетения, вложение в екологични и обществени планове по целия свят.
Повторна приложимост и преработване
Домакинството на Олимпийските игри в предишното нормално водеше до огромни разноски за нови места. Но 95% от Париж 2024 ще се организира в съществуващи здания или краткотрайна инфраструктура.

Стад дьо Франс, който в началото беше издигнат за Световното състезание по футбол през 1998 година, ще бъде хазаин на множеството събития.

Само едно ново спортно място, Центърът за водни спортове в Сен Дени, се построява за Олимпийските игри през 2024 година Той се зарежда със слънчева сила, употребява естествени строителни материали на биологична основа и е оборудван напълно с рециклирани материали.
От възобновима сила до рециклирани риболовни мрежи
Селото на спортистите също ще генерира сила от източници като геотермална и слънчева сила.

Спортистите ще спят на матраци, направени от рециклирани риболовни мрежи и кревати от заздравен картон.

За биоразнообразието са построени покриви със заграждения и отвори за настаняване на инсекти и птици. Около селището на спортистите са засадени съвсем 9000 дървета, с цел да привлекат разнообразни типове.

2800-те олимпийски жилището ще бъдат превърнати в домове след игрите.
Устойчив избор на пътешестване и храна
Други устойчиви характерности на Олимпийските игри в Париж през 2024 година включват 1000 км велосипедни алеи и 200 000 нови дървета по улиците, оповестява The Guardian.

Парижкият туристически офис споделя, че ще бъдат предоставени още 3000 платени велосипеда  а множеството олимпийски обекти са налични с публичен превоз. Около 15 милиона гости се чака да посетят Париж по време на Олимпиадата.

Париж 2024 също по този начин даде обещание да удвои количеството растителна храна, която предлага, и да понижи на половина употребяваната пластмаса за еднократна приложимост, с цел да понижи въглеродните излъчвания и отпадъците.
Защо устойчивият избор има значение за климата
Вегетарианските диети и други нисковъглеродни способи на живот, като устойчивото пътешестване, могат да имат значение, когато бъдат възприети групово от огромен брой хора, споделя Световният стопански конгрес в последния си отчет за световните опасности за 2024 година

Колективни старания като тези могат да трансформират динамичността на пазара и да „ реалокират циферблата за намаляване на изменението на климата “. Предприятията, които вършат устойчиви и етични избори, също са от решаващо значение за стимулиране на усъвършенствания в международен мащаб, до момента в който груповите дейности могат да оказват помощ да подготвим света за световни опасности.

До 2034 година рисковете за околната среда съставляват четири от петте най-големи риска, посочени в отчета.

Екстремните метеорологични феномени и сериозната смяна в системите на Земята – като климатичната повратна точка в световното стопляне – са първите два риска. Загубата на биоразнообразие и колапсът на екосистемите, както и дефицитът на естествени запаси също са измежду първите четири световни риска.

Действията на обособени жители, компании и страни – въпреки и може би незначителни сами по себе си – могат да реалокират иглата на световното понижаване на риска, в случай че доближат сериозна маса “, споделя Форумът.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР