Станимир Стоилов официално беше представен като нов треньор на Гьозтепе.

...
Станимир Стоилов официално беше представен като нов треньор на Гьозтепе.
Коментари Харесай

Мъри пред турските медии: Аз виждам футбола по друг начин

Станимир Стоилов публично беше показан като нов треньор на Гьозтепе. Българският експерт даде първата си конференция пред медиите в Турция. 

Ето какво сподели: 

" Първото нещо, което желая да кажа е, че съм благополучен, че одобрих предизвикването. Познавам доста добре турския футбол. Гледах доста видеа от Гьозтепе и знам каква е организацията. Познавам отпреди хората. Щастлив съм, че мислим по идентичен метод за футбола. Винаги в моята кариера работя за клубове с явен проект за бъдещето. Първата ни цел е да се класираме за Суперлигата.

Виждам по какъв начин клубът е проведен, имаме стадион, имаме страхотна база. Смятам, че Гьозтепе е най-хубавият клуб в лигата. Трябва да се фокусираме напълно върху нещата на терена, да решим проблемите в метода на игра, с цел да печелим всички дуели. Не е обикновено Гьозтепе да е в първа дивизия, а не в елита. Разбирам какво би трябвало да направя. Вярвам, че играчите би трябвало да осъзнаят, че не това е оптималното равнище, на което могат да играят. От през днешния ден стартирам да изисквам от футболистите да вдигнат равнището. Във футбола няма предели, даже на 35 има какво да научиш. Аз съм треньор, който обича дисциплината - освен в метода на игра, само че в съблекалнята, пред медиите, на пътя, даже когато разговаряш с почитателите. Дисциплината е елементарна дума, само че е доста значима за мен.

Не мога да обещая нищо особено, като се изключи че ще работя старателно и почтено. Ще се опитаме да създадем всичко допустимо, с цел да осъществим задачите си.

Аз виждам футбола по различен метод. Не е значимо кой вкарва головете. Атаката стартира от вратаря, а отбраната от нападението. В актуалния футбол е по този начин. Трябва тимът да играе по-добре. Всеки нападател вкарва повече тогава. Трябва малко да променим тактиката си в офанзива - да сме по-активни и нападателни. Моят футбол е нападателен - да притискаме противника в неговата половина, пред наказателното поле. Проблемът в един тим в никакъв случай не е един състезател. Когато играеш добре, всички вкарват, в това число бранителите. Трябва да работим старателно в офанзива. Не мисля, че нашият проблем е, че някой не вкарва.

Който се показва добре, той ще играе. Всеки би трябвало да се бори за мястото си измежду титулярите. Да, някой път има тактически промени, само че в множеството случаи най-хубавите играят. Трябва да се концентрираме върху мачовете, които имаме преди паузата. Нормално е да забележим по какъв начин играчите реагират на нашите хрумвания. Винаги има предели. От през вчерашния ден започнахме да мислим по какъв начин тимът да е по-добър след Нова година. Сега обаче би трябвало да се концентрираме върху оставащите мачове, по-късно със спортния шеф ще мислим за селекцията преди началото на втория дял от сезона ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР